Gieten verpulverd Amicitia VMC

Gieten kende geen genade en won met dubbele cijfers van Amicitia VMC.

Gieten heeft op het eigen sportpark ‘de Goorns’ hekkensluiter Amicitia VMC gedeclasseerd. Na negentig minuten spelen stond er maar liefst een 10-0 eindstand op het scorebord. Een monsterzege voor de Gietenaren, die bij rust al met 7-0 voor stonden.

De thuisploeg had geen kind aan de gasten, die nauwelijks voor enige tegenstand zorgden. Het was dan ook prijsschieten voor de aanvallers van Gieten en met name topschutter Kassim Bizimana had een heerlijke middag. Bij rust hadden de rood witten al zeven keer gescoord, waarmee het duel al lang en breed gespeeld was.

Dubbele cijfers

In de tweede helft ging het gas er enigszins af en konden de Groningers voor zover nog mogelijk de schade enigszins beperken. Wel lukte het Gieten nog om de dubbele cijfers te halen. Bizimana had het grootste aandeel in de 10-0 zege, de spits scoorde maar liefst vijf keer. Stein Rietman trof tweemaal doel en ook Atal Amini, Elvis Hedzic en Hidde van der Weide deden een duit in het zakje.