Gifbeker voor Musselkanaal moet helemaal leeg na nederlaag tegen CEC

Musselkanaal kon ook tegen CEC het tij niet keren.

Ook de vierde thuiswedstrijd werd een nederlaag voor Musselkanaal. Tegen het nog puntloze CEC trok het aan het kortste eind. Twee doelpunten in de blessuretijd van elke helft betekenden een 2-0 nederlaag. De zege kwam terecht bij de ploeg die daar het meeste recht op had. Een zeker ook niet groots spelend CEC was vooral in de eerste helft de betere ploeg. Op het moment dat Musselkanaal door een rode kaart van Maurice Meijer met tien man verder moest was het niet eens zoveel minder dan CEC. Maar Musselkanaal mist voorin iemand die er vijfentwintig goals inschopt. Door deze nederlaag is Musselkanaal nu de rode lantaarndrager in de derde klasse C.

De situatie vooraf was helder. Zowel Musselkanaal als CEC moesten winnen om wat aansluiting te vinden met de ploegen die net boven de degradatiestreep staan. Die missie slaagde voor de gasten dus wel terwijl Musselkanaal opnieuw teleurstelde door voor de zesde keer op rij te verliezen.

Mogelijkheden

In de openingsfase kregen beide teams een prima mogelijkheid maar gescoord werd er niet. Na een kwartier leed Meijer balverlies, maar gelukkig voor de thuisclub wist Mark van den Berg niet te profiteren. Halverwege weer een kans voor de gasten maar deze keer kopte Mike Grummel in de handen van Noah Sahetapy. Niet veel later kreeg de thuisclub een mogelijkheid maar het goede voorbereidende werk van Robin Gerlach werd niet op waarde geschat door Rolf Kayser. De slap ingeschoten bal werd een simpele prooi voor Gerben Springer.

Weinig spektakel

Veel spektakel leverde het voetbal niet op waarin CEC het wat betere voetbal liet zien. De ruststand leek op 0-0 te eindigen maar in blessuretijd mocht CEC nog een corner van rechts nemen. De bal ging bijna over iedereen heen maar Tom Rengers kon met halve omhaal de bal nog weer voor het doel brengen en het was uiteindelijk Sander de Groot die het laatste tikje gaf, 0-1.

Rode kaart

Trainer Woortman reageerde in de rust door Aron Berends in het veld te brengen ten kostte van Robin Gerlach. Berends liet zich direct zien door er aan de rechterkant vandoor te gaan. De voorzet werd door CEC verdediger bijna in eigen doel geschoten maar de lat bracht redding. Vijf minuten na de pauze bijna de 0-2 toen een vrije trap net gemist werd door Sander de Groot. Na een kwartier ging Maurice Meijer een duel aan met een Daniel Berends. Tot verbazing van bijna een ieder trok scheidsrechter Egbert Koning de rode kaart. “Wegens het in gevaar brengen van CEC speler”, verklaarde de arbiter na afloop! Musselkanaal moest nog een half uur verder met 10 man en dat beloofde weinig goeds. De thuisclub was niet eens zoveel minder dan CEC maar omdat het achterin één op één ging spelen kreeg CEC wel erg veel ruimte voorin, maar doelman Sahetapy bleef een aantal keren fraai overeind als er weer eens een CEC aanvaller voor hem opdook. Tomas Been leek in 80ste minuut dan de strijd te beslissen maar de Musselkanaal keeper bracht wederom fraai redding.

Omdat het 0-1 bleef was het nog steeds spannend. Musselkanaal kreeg ook wat kleine kansen maar doelman Springer werd nauwelijks op de proef gesteld. Ver in blessuretijd viel dan toch de 0-2. Mark van den Berg was net wat sneller dan Sahetapy en hij kon de bal in het lege doel lopen. CEC pakte zodoende de eerste punten en Musselkanaal bleef opnieuw met lege handen.