Nieuw Buinen lijdt nederlaag tegen SVBO

Nieuw Buinen delfde ook het onderspit tegen SVBO.

Nieuw Buinen is voorlopig nog niet uit de zorgen. Nadat het vorige week tegen een 0-8 nederlaag aanliep tegen WVV, ging het deze week met 0-3 onderuit tegen SVBO. Kansen waren er wel voor de thuisploeg, maar de gasten uit Barger Oosterveld bleken een stuk efficiënter deze middag.

In de eerste helft kwamen de bezoekers al vrij snel op voorsprong. Na een kwartier spelen knikte Twan Waidijk raak uit een voorzet van Jelmer Scholtens. Een vroege tegenvaller voor Nieuw Buinen, dat echter zelf ook kansen creëerde. De beste was voor Thijs Hateboer, maar SVBO-doelman Lennon Ebeltjes kon niet gepasseerd worden.

Hattrick Waidijk

Waar Nieuw Buinen verzuimde om te scoren, daar liet SVBO na rust wel zien hoe het met de kansen om moest gaan. Opnieuw was het Waidijk die scoorde en de 0-2 op het scorebord zette. Waidijk werd de man van de wedstrijd, want ook de derde treffer kwam van zijn voet waarmee hij de eindstand op 0-3 bepaalde. Het betekende de vijfde nederlaag op rij voor Nieuw Buinen.