HODO brengt Titan eerste nederlaag van het seizoen toe

Titan moest tegen HODO de eerste nederlaag van het seizoen slikken.

Titan is tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. In eigen huis ging het met 1-2 onderuit tegen naaste concurrent HODO, dat Titan nu weer op een punt is genaderd. Koploper Pesse profiteerde optimaal en boekte zelfs alweer de zevende zege op rij en heeft een voorsprong van vijf punten op Titan.

Het eerste deel van de wedstrijd was rommelig en onverzorgd te noemen, beide teams hanteerden veelal de lange bal. Het resulteerde ook in wat ruwer spel en dat leverde aan beide kanten dan ook een aantal gele kaarten op.

Gelijke stand

Het waren de bezoekers die in de 18e minuut op voorsprong kwamen. Een lange bal van doelman Marcel Pol kwam terecht bij Patrick Timmerman, die alleen voor doelman Remon Poede niet faalde: 0-1. Titan raakte niet van de leg en begon meer druk te geven en dat resulteerde na ongeveer een half uur spelen in de gelijkmaker. Peter Stap was de maker van de 1-1, na alert te zijn bij een scrimmage schoot hij raak. Even later had het ook 2-1 kunnen staan, maar Rick Hendriks zag een harde pegel langs de verkeerde kant van de paal suizen. Met een 1-1 tussenstand zochten beide teams de kleedkamer op.

Hectische slotfase

Titan bleef ook na rust de aanval zoeken, maar opnieuw was het HODO dat ongeveer na een kwartier spelen scoorde. Stefan Kikkert stuurde Dave Padding weg en met en prima actie en dito schot zorgde Padding voor de 1-2. Timmerman kreeg daarna nog een goede mogelijkheid om te scoren, maar ook de thuisploeg kreeg nog kansen op de gelijkmaker.

Het bleef dus lang spannend ter meer HODO in de slotfase nog met tien man verder moest na een rode kaart (2x geel) voor Dave Padding. Titan probeerde met een slotoffensief nog om een gelijkspel eruit te halen, maar de defensie van de gasten capituleerde niet en zo was de eerste nederlaag een feit voor Titan.