Patrick Tiesing: “Thuis voor eigen publiek moet je van Nieuw-Balinge winnen.”

Patrick Tiesing heeft er vertrouwen in dat Borger zaterdag de eerste drie punten van het seizoen pakt.

Borger kent tot nu toe een zwaar seizoen in de zaterdag 4e klasse E. Na zes speelronden staat het stijf onderaan met nul punten. Dat het zwaar zou worden hadden de meeste wel verwacht, maar zo’n beroerde start hadden de Borgernaren ook niet verwacht. Ook Patrick Tiesing niet, die na een uitstapje bij EEC weer bij de groenhemden voetbalt.

“Nee zeker niet! We wisten wel dat dit seizoen in het teken zou gaan staan van ontwikkeling gezien onze jonge spelersgroep. Maar we hadden toch wel van een aantal tegenstanders moeten winnen in die eerste vijf wedstrijden.”

Pech

De factor pech speelt ook een rol volgens de 22-jarige speler van Borger. “We hebben pech dat we al vanaf het begin van dit seizoen geplaagd worden door veel blessureleed, vaak ook nog eens bij de vaste basisspelers van het afgelopen seizoen. Hierdoor is er nog weinig vastigheid en is het ook moeilijk om aan elkaar te wennen in het veld. Ook waren we nog zoekende naar de juiste speelstijl.” Op het mentale vlak mag het volgens de jongeling ook nog wel beter. “Wanneer het niet goed ging in de wedstrijd lieten we de koppies snel hangen, terwijl je juist op die momenten moet leren om je mannetje te staan.

Moeilijk scorend

Het lijkt niet het enige probleem te zijn van de groenhemden, die in vijf wedstrijden slechts twee keer scoorden. “De cijfers spreken inderdaad voor zich. Er zit genoeg voetbal in de ploeg, maar de ballen moet er ook wel in. Kansen krijgen we in elke wedstrijd wel, maar wij al jonge jongens moeten beseffen dat op dit niveau die kansen er wel in moeten. Dan krijg je ook hele andere wedstrijden dan al die nederlagen tot nu toe.”

Hoopvol

Toch is Tiesing hoopvol gestemd voor de rest van het seizoen. “Ik verwacht dat wel, we zijn hard aan het trainen en beseffen ons goed dat we flink aan de bak moeten in de competitie. Dat we door onze jeugdigheid fysiek misschien minder zijn, betekent niet dat we de duels moeten ontlopen. Het is voor ons zaak om elke wedstrijd de volle 100% te geven en het geloof erin te houden.”

Winst is noodzakelijk

De resultaten zullen echter nu wel zo langzamerhand moeten gaan komen om niet verder achterop te raken. Zaterdag wacht dan ook een hele belangrijke wedstrijd tegen Nieuw-Balinge, dat ook nog maar vijf punten bij elkaar sprokkelde. Een ‘must win’ voor de hekkensluiter volgens de middenvelder. “Winst is altijd het enige wat telt! Maar na vijf wedstrijden nog geen punt gepakt te hebben, zijn we wel heel hongerig naar die eerste drie! Nieuw-Balinge thuis voor eigen publiek, die moet je kunnen winnen. Als we ons eigen spel gaan spelen en de winnaarsmentaliteit laten zien dan blijven de drie punten in Borger.”

Volgen Tiesing hoeft een eventuele nederlaag geen rampscenario op te leveren. “Tuurlijk heb ik dan ook nog vertrouwen dat het goed komt. Vertrouwen kwijtraken is sowieso geen optie vind ik, want zonder vertrouwen zal je nooit een wedstrijd gaan winnen. Ik ben van mening als wij scherp blijven trainen dat wij beter worden en dat wij dan ook punten gaan pakken in de competitie.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Jeremy Gall: “Ik wil met Gieten naar de tweede klasse!”

Na een aantal jaren in het betaald voetbal maakte Jeremy Gall in de zomer ...

‘Mentor’ Gremmer neemt na tien jaar afscheid bij SJS

De Kanaalstreek-derby tussen SJS en Onstwedder Boys is altijd speciaal, zeker voor Gerard Gremmer. ...

Wiljan Vos wil met Borger via SJS omhoog

Wiljan Vos is één van de eerste spelers die op het wedstrijdformulier van SV ...