Elvis Hedzic: “Verliezen van Annen is geen optie.”

Elvis Hedzic rekent op de steun van het Gieten publiek in de derby tegen Annen, die absoluut niet verloren mag worden.

Gieten haalde afgelopen zondag Amicitia VMC door de gehaktmolen. Het werd maar liefst 10-0 voor de Gietenaren, die een aardig woordje meespreken in de zondag 3e klasse B. Komende zondag wacht een opponent van een heel ander kaliber. Dan komt namelijk Annen op bezoek, dat tweede staat en vier punten meer heeft. Een mooie gelegenheid voor Gieten om weer aansluiting te vinden met de top. Eveneens een derby, waarbij verliezen voor de Gietenaren geen optie is.

Ook volgens Elvis Hedzic, die de 10-0 van afgelopen zondag ook niet eens geflatteerd vond. “Dat was zeker geen geflatteerde overwinning. Als we de tweede helft met nog iet meer discipline en geduld hadden gespeeld, dan had de uitslag nog veel hoger kunnen uitvallen.”

Klasbak

Het scoren lijkt Gieten dan ook wel gemakkelijk af te gaan al geeft Hedzic ook wel toe dat men daar de kwaliteiten voor heeft. “Met Bizimana in de spits heb je natuurlijk voor dit niveau een klasbak voorin lopen. Onze kracht is denk ik dat we naar onze kwaliteiten spelen denk ik. Iedereen weet wat hij wel of niet kan en daarnaast heeft de komst van trainers Veneboer en Vos Gieten ook niet slecht gedaan.”

Of Gieten daadwerkelijk mee kan doen om de prijzen durft Hedzic niet te zeggen. “Op de momenten dat we moesten winnen hebben we verloren, zoals tegen Veendam bijvoorbeeld. We hebben veel jonge jongens en nog een jaar in de 3e klasse zou voor hen niet perse slecht zijn.”

Derby

Zondag wacht de derby tegen Annen, een wedstrijd die behoorlijk leeft binnen de selectie. “Toen de competitie-indeling bekend werd was het eerste wat de jongens zeiden dat ze van iedereen konden verliezen behalve van Annen. Het leeft, maar voor mij is het niet speciaal. Ik vond Annen vorig seizoen de best voetballende ploeg van de competitie.”

Veel publiek

Hedzic gaat er vanuit dat Gieten een goed resultaat gaat halen, al denkt hij zelf niet te starten. “Ik verwacht niet aan de aftrap te beginnen gezien ik in Londen was deze week en niet kon trainen. Maar als de trainer me nodig heeft dan ben ik er klaar voor zoals altijd. Ik heb er vertrouwen in dat we een resultaat kunnen halen. We moeten waken dat we niet met teveel emotie de wedstrijd in gaan, maar met de steun van het vele publiek, dat naar verwachting zondag in grote getale aanwezig zal zijn, moet het goed komen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Trefzekere Gydo Buurman: “Top vijf niet onmogelijk voor Valthermond”

Gydo Buurman streek in 2014 neer op sportpark ‘De Meent’ in Valthermond en tot ...

Geir Lutjes: “Dit seizoen was niet des Gietens”

Met 31 treffers is Geir Lutjes met afstand de meest scorende speler in de selectie van Gieten. ...

Harm Visser onttrekt zich aan de malaise in Onstwedde

Na een geweldig seizoen, dat werd afgesloten met een kampioenschap, begon Onstwedder Boys uiterst ...