Onstwedder Boys in slotfase langs SCN

Onstwedder Boys deed goede zaken met de 2-1 overwinning op SCN.

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp een zwaarbevochten overwinning behaald tegen SCN. Na een ruststand van 0-1 werd het uiteindelijk 2-1 dankzij twee late treffers van Gerko Scheper.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd gebeurde er vrij weinig voor beide doelen en was het SCN dat net even wat makkelijker voetbalde. Na een half uur spelen was de eerste goede kans dan ook voor de bezoekers. Rein Koudstaal greep echter goed in en voorkam de voorsprong. Voor de Boys werd Harm Visser gevaarlijk, maar doelman Leon Reitsma pareerde de inzet.

Op slag van rust

Daarna was het weer de beurt aan Koudstaal, die prima reflexen in huis had op pogingen van Jeffrey Marissen en Stefan Bruinsma. De thuisploeg kreeg ook nog een aantal kleine mogelijkheden, maar het waren toch de gasten die vlak voor rust nog op 0-1 kwamen. Henk Jan van der Meer kon uit een corner eenvoudig binnen schieten.

Ook na rust waren de eerste kansen weer voor SCN, maar Bruinsma zag zijn poging net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Onstwedde kreeg daarna weer een aantal kansen via onder andere Visser, maar Reitsma trad handelend op. Ook Koudstaal kon weer aan de bak en maakte een poging van Marissen onschadelijk.

Late doelpunten

De gelijkmaker viel dan toch nog een klein kwartier voor tijd. Visser snoept de bal af van een SCN’er, waarna de bal voor de voeten van Gerko Scheper kwam. De spits schoot de bal onberispelijk binnen: 1-1. In de laatste minuut van de wedstrijd is het opnieuw Scheper die uiteindelijke de gevierde man werd. De aanvaller schoot beheerst binnen na een goede individuele actie en bezorgde daarmee de Boys drie punten.