Valthermond door naar tweede knock-out ronde

Valthermond plaatste zich voor de volgende ronde van de beker.

Valthermond heeft zich geplaatst voor de tweede knock-out ronde van de beker. Zaterdag 2e klasser De Weide werd met 3-1 verslagen door de equipe van Albert Koops.

Echt verwend werden de weinige toeschouwers niet. Het leek alsof beide teams de beker als bijzaak beschouwden, wat een gezapige vertoning opleverde. De eerste mogelijkheden waren voor de thuis spelende Mondkers. Een stiftbal van Jesper de Graaf leverde niet meer dan een corner op en doelman Renzo Hemmes was paraat op een kopbal van Tom Meijers. Aan de andere kant moest Joost Schrik handelend optreden bij een inzet van Jasper Strijker.

Orde op zaken

Op een klein half uur spelen had Valthermond op voorsprong moeten komen. De actie was van Demy te Velde, die vervolgens terug legde op Rick Schlimbach. Diens inzet kwam voor de voeten van de bijna op de doellijn staande De Graaf, maar de linkspoot mistte.

Ene partij niet scoren, tegenpartij dan wel. Deze wijsheid ging ook nu weer op. Marc van de Graaf liet Schrik kansloos met een schot in de verre hoek. Toch stelde de thuisclub nog voor de pauze orde op zaken. Luuk Kenter vond Demy te Velde en de clubtopscoorder schoot beheerst raak.

Freewheelend

Valthermond heeft er een handje van om vlot na de aftrap te scoren. Ook nu was het binnen een minuut na de rust raak. De Weide klungelde in de achterhoede en Kenter profiteerde dankbaar. Toen na ruim een uur spelen Lars Baas ook nog eens een vrije trap fraai in de kruising krulde was het pleit beslecht. De Weide kreeg nog wel een handvol kansen, maar de overtuiging ontbrak, waardoor de thuisclub freewheelend de volgende ronde haalde.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys laat overwinning glippen

Daar waar Pekelder Boys in de laatste twee wedstrijden tegen respectievelijk Alteveer en Haren ...