Voorbeschouwing speelronde 8 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat de achtste speelronde van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 8.

FC Assen – Valthermond

De verschillen in de zondag 2e klasse L zijn klein. Zo is het verschil tussen de nummer vier Valthermond en nummer acht van de ranglijst FC Assen slechts twee punten. Bij een overwinning kan je dus zomaar heel wat plaatsen stijgen, bij een nederlaag heel wat plaatsen zakken. De Mondkers zijn bezig aan een goede serie en wonnen de laatste drie wedstrijden. Tweemaal in de competitie en eenmaal in de beker. Tegenstander FC Assen is wat wisselvalliger, een nederlaag, een overwinning en een gelijkspel waren de resultaten van de laatste drie wedstrijden. Valthermond zal de serie ongetwijfeld een goed vervolg willen geven en zal bij een overwinning ook koploper Dalfsen in het vizier blijven houden, die vier punten meer hebben. De Mondkers zullen dan ook de drie punten willen mee nemen uit Assen.

Sleen – Musselkanaal

Wederom een ‘zes punten wedstrijd’ voor Musselkanaal, dat op bezoek gaat bij Sleen. Musselkanaal sluit de rijen in zondag 3C, terwijl Sleen er slecht eens plekje boven staat. Het verschil is drie punten, dus overbrugbaar voor de Groenwitter. Maar dan moet er wel weer eens gewonnen worden en dat is lang geleden. Na de seizoensouverture die gewonnen werd van WKE’16 volgden zes nederlagen. Het is voor de manschappen van Wessel Woortman dan ook hoog tijd om het tij langzaam te gaan keren om niet verder in de problemen te geraken. Een driepunter tegen Sleen zou dan ook meer dan welkom zijn voor Musselkanaal.

Gasselternijveen – Bareveld

Een onvervalste Kanaalstreekderby tussen twee promovendi. Beide teams speelden vorig jaar nog in de 5e klasse en kruisen nu de degens in de zondag 4e klasse D. Beide teams doen het naar behoren en zijn terug te vinden in de middenmoot. Gasselternijveen behaalde tot nu toe een punt meer dan Bareveld, dus het verschil op de ranglijst is miniem. De winnaar van deze derby zal voorlopig naar boven kunnen kijken, de verliezer zal toch voorzichtig naar onder moeten kijken. Genoeg ingrediënten aanwezig om er een echte derby van te maken.

Buinerveen – Alteveer

Een topper in de zondag 5e klasse E tussen de nummer vier en een van de ranglijst. Zowel Buinerveen als Alteveer zijn aan een goede reeks bezig. Buinerveen won de laatste vier wedstrijden, Alteveer zelfs de laatste vijf wedstrijden. Beide teams zijn dan ook in vorm, wat terug te zien is op de ranglijst, waarin het onderlinge verschil drie punten is. Weet Buinerveen te winnen dan komt het op gelijke hoogte met de koploper, Alteveer kan de concurrent op afstand zetten.

JVV – Veelerveen

Het kelderduel in de zondag 5e klasse E tussen de nummer dertien en veertien van de ranglijst. JVV behaalde tot nu toe een overwinning, Veelerveen speelde slechts een keer gelijk. De inzet van deze wedstrijd is dus duidelijk, niet op de laatste plaats staan na deze speelronde. JVV zal graag de drie punten in eigen huis houden om zo afstand te nemen van Veelerveen en weer aansluiting te vinden met de ploegen die er net boven staan.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma zaterdag 30 november

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag op het programma staan.

Programma zaterdag 25 september

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag 25 september op het programma staan.

Stand zondag 5e klasse E

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse E.