Effectiever Alteveer neemt de punten mee uit Buinerveen

Alteveer blijft aan kop na een zege op Buinerveen.

Alteveer heeft drie kostbare punten over gehouden aan het bezoek bij Buinerveen. De koploper in de zondag 5e klasse speelde niet eens zoveel beter dan de nummer vier van de ranglijst, maar ging een stuk beter met de kansen op. Bij rust had het net zo goed 2-2 kunnen staan in plaats van 0-2, maar zoals gezegd scoorde Alteveer wel en Buinerveen niet. Dat was het voornaamste verhaal van deze vermakelijke wedstrijd, waarin Alteveer het meest effectief bleef en daarom uiteindelijk met 1-3 zegevierde.

Een vermakelijke wedstrijd was het zeker in de eerste helft, waar de kansen over en weer vlogen. Zo voetbalde Alteveer in de beginfase net wat makkelijker dan Buinerveen en kwam het eerste gevaar ook van de gasten. Bryan Schenkel kreeg een grote kopkans na een voorzet vanaf de rechterkant, maar faalde in de afronding. Een minuut later ontstond er een behoorlijke kans voor Koos Lutjes na een fraaie aanval over de rechterkant. Maar ook de spits van Buinerveen hielp de geboden kans om zeep.

Gemiste kansen

Na een kwartier spelen opende de bezoekers de score via Bart Nieland, die scoorde uit een voorzet: 0-1. Een minuut later had het 1-1 moeten staan toen Mark Middeljans een niet te missen kans kreeg aangeboden na een goede aanval van Buinerveen. De spits zag zijn inzet van dichtbij echter nog aangeraakt worden, waardoor deze net naast het doel verdween. Enkele minuten later werd opnieuw ternauwernood de gelijkmaker voorkomen toen een bal van de lijn werd gehaald.

Zo waren er voldoende kansen voor de thuisploeg, maar waren het opnieuw de gasten die toesloegen in de 26e minuut van de wedstrijd. Damien Sedda was het meest alert, nadat een schot van Dennis Klooster was gesmoord in een mêlee van spelers: 0-2. Een minuut later had Buinerveen direct de aansluitingstreffer moeten maken, maar Lutjes kreeg het voor elkaar om het leder van dichtbij over te schieten na goed terugleggen van Middeljans. Zo gingen beide ploegen met een 0-2 tussenstand aan de warme thee.

Spanning

Direct na rust leek de wedstrijd beslist te worden met de 0-3 door Ramon Jansen. Uit een inworp verlengde Schenkel de bal met hoofd richting Jansen, die geheel vrijstaand kon binnenknikken. Maar net zoals voor rust kreeg Buinerveen direct na de goal van Alteveer kans op een doelpunt en ditmaal was het wel raak. Robbert Mensinga maakte in de 6e minuut na rust de 1-3. Enkele minuten later had Middeljans de spanning volledig kunnen terugbrengen, maar de spits kwam wederom niet tot scoren.

In dat eerste kwartier na rust was het zeer levendig, want even later lag de bal op de stip nadat Schenkel binnen de lijnen naar de grond werd getrokken. Topschutter Klooster pakte het buitenkansje niet aan en schoot a la Jaap Stam de bal huizenhoog over de goal. Na dat eerste kwartier werd de wedstrijd rommeliger en vielen er niet zoveel kansen meer te noteren.

Slotoffensief

Die kwamen pas weer in de laatste tien minuten toen Buinerveen er nog een slotoffensief uitperste. Het had de 2-3 op kunnen leveren, maar een kopbal van Ate de Vries vond geen doel en ook uit de daaropvolgende hoekschop ging de bal maar net naast. Even daarvoor was Klooster ook tweemaal dichtbij de 1-4, maar Benjamin Tjarks stopte tot tweemaal toe schotpogingen van de middenvelder. Gescoord werd er dus niet meer en zo won een efficiënter Alteveer uiteindelijk met 1-3 van Buinerveen.