FC Ter Apel ’96 periodekampioen na zege op Raptim

FC Ter Apel ’96 legde beslag op de eerste periodetitel in 3C.

FC Ter Apel ’96 heeft na een 1-3 overwinning op Raptim de eerste periodetitel in de zondag 3e klasse C binnen gehaald. De Ter Apelers kwamen in Coevorden vroeg op achterstand, maar voor rust werd deze al teniet gedaan. In de tweede helft werd de marge al snel op twee gebracht en kwam de zege uiteindelijk niet meer in gevaar en kon Ter Apel na het laatste fluitsignaal een feestje vieren.

Koploper Ter Apel had voor de eerste periode nog concurrentie van nummer twee EMMS, dat twee punten achter stond op de ranglijst. Om zeker te zijn van de periode moest Ter Apel winnen bij Raptim. De Coevordenaren bezorgden de lijstaanvoerder echter een vroege tegenvaller. De thuisploeg verkreeg een vroege voorsprong via Robbert Kaag en leidde na tien minuten spelen met 1-0.

Periodewinnaar

De gasten lieten zich echter niet van de wijs brengen en waren uiteindelijk ook de betere ploeg in deze wedstrijd. Het resulteerde na een half uur spelen in de gelijkmaker, die afkomstig was van Jordy Veninga. Op slag van rust was het clubtopscoorder Emiel Seigers, die de bezoekers op een belangrijk moment op voorsprong schoot. Jordy Weggemans bezorgde de Ter Apelers helemaal een comfortabele uitgangspositie door tien minuten na rust al voor 1-3 te zorgen. Daar bleef het uiteindelijk bij en zo won de nog altijd ongeslagen koploper Ter Apel de eerste periode in 3C.