Gehavend SJS nipt onderuit tegen Vitesse ’63

SJS kon Vitesse ’63 geen pijn doen en liep tegen een nipte nederlaag aan.

Een gehavend SJS heeft met 1-0 verloren van de nieuwe koploper van de 4e klasse D Vitesse ’63. Doordat het zelf won en CSVC verloor van SVBO greep het ook nog eens de periodetitel. SJS kon met nul punten huiswaarts keren en komt voorlopig nog niet weg van de onderste regionen.

SJS moest behoorlijk gehavend aan de reis richting Koekange beginnen. Op de bank zat een niet geheel fitte Niels de Jong. Verder nam de 17-jarige A-junior Arwen de Koe en ‘good old’ Chris Apperlo plaats op de bank. Wel vertrokken we met een volle bus naar Koekange, omdat SJS 2 ook om half 3 moest voetballen in Koekange.

Omschakeling

Om 14.30uur floot scheidsrechter Tramper voor het begin van de wedstrijd. SJS begon heel behoorlijk aan de wedstrijd en was dan ook de betere ploeg. Vitesse’63 weigerde om te voetballen en gaf de bal aan SJS. Vitesse’63 loerde dus vooral op snelle omschakelingen. In de eerste 20 minuten lukte dit totaal niet bij Koekangenaren. Maar ineens lukte het wel en kwamen ze na 22 minuten ook op 1-0. Een behoorlijke tegenvaller dus voor de Knoalsters, die het idee hadden dat er kansen lagen om punten te pakken tegen nummer 2 Vitesse’63.

Het spelbeeld veranderde niet, SJS mocht de bal hebben en Vitesse’63 bleef dus loeren op kleine foutjes aan de kant van de Blauwhemden. SJS creëerde niet veel kansen, omdat het helaas vooral ontbrak aan de goede eindpass, wel kwam SJS soms zeer dreigend voor het doel. Scheidsrechter Tramper kon de bal ook nog op de stip leggen nadat Kelvin Oosting toch wel licht werd aangetikt, maar de scheidsrechter wilde er niks van weten. Zo krabbelde het duel richting de rust. Na ruim 40 minuten moest Evan de Hoop er met een schouderblessure vanaf en maakte Chris Apperlo zijn rentree in SJS 1. Verder gebeurde er weinig meer in de 1e helft.

Overtredingen

In de 2e helft begon SJS slapper en verloor ook steeds meer duels, hierdoor kon er niet echt meer druk naar voren komen. SJS probeerde wel, maar het was even wat zwakker dan in de eerste helft. Vitesse’63 kwam hierdoor meer richting het doel. Zo kreeg Vitesse’63 af en toe ook de mogelijkheden om het duel te gaan beslissen, maar gelukkig voor de blauwhemden gebeurde dit niet. In het laatste kwartier ging SJS nog meer risico’s nemen en gingen ook alle ballen naar voren in de hoop dat hij een keer goed viel. SJS kreeg ook nog enkele vrije trappen vlak voor het doel van Vitesse’63. Dit kwam doordat Vitesse’63 zo nu en dan aan de noodrem moest trekken. Enkele keren kwamen er spelers hard en gevaarlijk invliegen. In de 90e minuut leidde dit ook tot een terechte rode kaart, doordat er iemand snoeihard en dom kwam invliegen. Helaas voor SJS kon de gelijkmaker niet meer geforceerd worden.