Gieterveen speelt knap gelijk tegen Wedde

Gieterveen boekte een knap resultaat bij nummer twee Wedde.

In en tegen Wedde wist Gieterveen voor de derde keer dit seizoen een punt te behalen. Tijdens de rust stond de uiteindelijke eindstand al op het scorebord en dat was voor de hekkensluiter een knappe prestatie tegen de huidige nummer twee van de competitie.

De thuisploeg heeft sinds kort in Mark Schreuder haar goudhaantje van het voorgaande seizoen terug gekregen en probeerden hem ook veelvuldig in stelling te brengen. Louter met lange ballen werd er naar ruimte achter de laatste linie van Gieterveen gezocht, maar Mulder en Caspers waren in het centrum sterk genoeg om deze ballen onschadelijk te maken.

Omschakeling

Gieterveen is momenteel in de positie om de tegenstander het spel te laten maken en er zelf in de omschakeling uit te komen. Hiermee kregen de bezoekers ook de grootste kansen in de beginfase. Na een kleine tien minuten was het Rideon de Vries die de bal knap volleerde, maar zijn inzet tegen de buitenkant van de paal zag stuiteren.

Niet veel later was het in de omschakeling juist de thuisploeg die op voorsprong kwam. In één van de spaarzame momenten dat Schreuder zijn directe tegenstanders wel te snel af was, legde hij de bal voor de goal van Lugtenborg. Nadat een aantal spelers de bal al hadden gemist was het Dennis Smit die pardoes de bal achter zijn eigen sluitpost schoot.

Gelijkmaker

Voordat Jesse Nijhuis de gelijkmaker scoorde had de thuisploeg wel de kans om de score te vergroten. Schreuder mistte oog in oog met Lugtenborg na een slechte pass door de as van het veld en JP Reininga raakte vanuit de draai de paal. Een tien minuten voor het rustsignaal kwam de gelijkmaker dus op het bord. Niek Drent werd over de linkerzijde vrij gespeeld en vond met zijn voorzet uiteindelijk Jesse Nijhuis, die de bal in de verre hoek schoof. Ook Gieterveen kreeg nog een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar wist de trekker uiteindelijk niet over te halen.

Lange ballen

Wedde bracht in de tweede helft Becker in het veld en hoopte daarmee wat meer gevaar te kunnen stichten uit de lange ballen van achteruit. Gieterveen probeerde in de omschakeling er iets meer voetballend uit te komen, maar grote kansen wisten beide ploegen nauwelijks te creëren. De grootste kans was voor waarschijnlijk voor de Rideon de Vries. Uit een voorzet van Drent kon hij bijna op de doellijn de bal achter Kip werken, maar hij zag zijn inzet voorlangs gaan.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kon Smit ook nog eens voortijdig intrekken nadat hij zijn tweede gele kaart had gekregen en hierna probeerde de thuisploeg met alle aanvalstroepen nog de overwinning over de streep te trekken. In de slotminuut leek Schreuder eindelijk de winnende te scoren, maar de aanvaller bleek in buitenspel positie te staan.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Uitslagen 3 februari

Uitslagen van de vandaag gespeelde competitiewedstrijden.

NWVV weet weer wat winnen is

In het openingsweekend won promovendus NWVV. Daarna brak een lastige periode aan waarin drie ...

HOC en Westerwolde houden elkaar in evenwicht

In een bij vlagen harde wedstrijd speelden HOC en Westerwolde gelijk en moesten beide ...