Musselkanaal in en tegen Sleen eindelijk weer eens naar de volle winst

Musselkanaal won eindelijk weer eens en behaalde zo drie hele belangrijke punten.

Het bekersucces vorige week tegen Gruno heeft Musselkanaal waarschijnlijk goed gedaan. Tegen een pover acterend Sleen behaalde Musselkanaal een eenvoudige 0-4 overwinning. Pal voor de pauze kreeg Sleen een ideale gelegenheid om op gelijke hoogte komen, maar aanvoerder Mark Dekker wist de toegekende strafschop niet te benutten. In de tweede helft werd het na elf minuten 0-2 en toen was de wedstrijd gespeeld. Dat het uiteindelijk bij 0-4 bleef, daar mocht de thuisclub niet ontevreden over zijn.

Vooraf in de bestuurskamer bij Sleen was men er al niet gerust op dat de thuisclub een goed resultaat zou behalen in de wedstrijd tegen Musselkanaal. Bij de gasten ontbrak er alleen een speler wegens een schorsing maar bij de thuisclub ontbraken er maar liefst vijf spelers vanwege blessures. De JO19 spelers van Sleen konden deze gaten onvoldoende opvangen en Musselkanaal speelde zodoende een gemakkelijke wedstrijd.

Betere ploeg

Vanaf het beginsignaal van de maar matig fluitende scheidsrechter Achttien uit Jubbega was Musselkanaal de wat betere ploeg. Al na drie minuten loste Rolf Kayser het eerste schot maar keeper Roy Schepers redde knap. Achttien minuten waren er gespeeld toen Musselkanaal de leiding nam. Kayser schoot van ongeveer twintig meter raak. Het schot werd nog ietsje geblokt en verdween daardoor via de handen van Schepers tegen de touwen, 0-1. Even later had Gerwin Schmitz de kans om de voorsprong uit te breiden maar zijn inzet ging maar net naast. Veel bijzonders gebeurde er niet meer in de eerste helft.

Al mocht de thuisclub in de blessuretijd nog een vrije trap nemen. De bal werd weggekopt door Jordie Teuben en Wouter Eiting stortte theatraal ter aarde, scheidsrechter Achttien zag er een strafschop in en Sleen kreeg een uitgelezen mogelijkheid om net voor de rust op gelijke hoogte te komen. Mark Dekker zou het klusje wel even klaren maar had buiten keeper Noah Sahetapy gerekend. De keihard ingeschoten strafschop werd prima gekeerd door de jonge Musselkanaal-keeper.

Hattrick Kayser

In de tweede helft was Musselkanaal de veel betere ploeg. Het drukte Sleen geregeld naar achteren en na 56 minuten stond de 0-2 op het scorebord. Kayser werd op links hardhandig onderuit gewerkt door Dekker. Kayser nam zelf de vrije trap en bal zeilde zomaar in de verste hoek achter keeper Schepers. Musselkanaal kreeg diverse kansen maar Gerwin Schmitz schoot over, Kayser zag zijn inzet gestopt door Schepers en Robin Schmitz schoot hoog over.

Een kwartier voor het einde stond invaller Lennart Fehrmann aan de basis van de 0-3. Vanaf rechts ging hij er met de bal vandoor en gaf deze keurig op de vrijstaande Kayser. Deze had geen moeite om zijn derde van de middag te scoren. Keeper Schepers raakte bij deze actie geblesseerd en moest vervangen worden door veldspeler Wouter Eiting. Na 80 minuten kwam de 0-4 eindstand op het bord. Kayser gaf vanaf links een prima voorzet en voor Gerwin Schmitz was er om eenvoudig de bal binnen te koppen. Musselkanaal geloofde het toen wel en Sleen had niet de kracht om nog iets terug te doen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Spitsenduo helpt Gieten aan de punten

Vier scherpe counters van Gieten leverden vier goals op. Dat was het verhaal van ...

Alteveer kent geen genade met HSC

Na een nederlaag in de openingswedstrijd mocht een licht aangeslagen Alteveer het opnemen tegen ...

GKC in extremis langs Buinen

“Eindelijk zat het ons een keer mee!”, aldus GKC-trainer Emiel Jansen na de nipte ...