Winnend Valthermond laat publiek lang in spanning

Valthermond had het duel eerder kunnen beslissen, maar won uiteindelijk wel van FC Assen.

Valthermond deed goede zaken door in Assen de plaatselijke FC met 3-1 te verslaan, maar wat lieten de Mondkers het meegereisde publiek lang in spanning zitten. Pas zo’n vijf minuten voor het einde schoot Erik Jan Veerbeek de verlossende derde treffer achter doelman Renzo Hoving

Het begin van de wedstijd was van beide kanten matig. Ballen werden meer hoog de lucht in geschoten dan geplaatst naar een speler gehuld in hetzelfde kleur shirt. Na twintig minuten spelen vond Alwin Braakman het mooi geweest en nam de kapitein nadrukkelijk de touwtjes in handen. Dat resulteerde direct in meer rust en dus meer voetbal van Valthermondzijde. De voorsprong was ook een logisch vervolg. Een dubbele een-twee combinatie tussen Erik Jan Veerbeek en Demy te Velde bracht eerstgenoemde oog in oog met Hoving. Veerbeek faalde niet en schoof beheerst binnen.

Rits aan mogelijkheden

Hierna volgde een hele rits aan mogelijkheden voor de bezoekers om voor de pauze het duel al te beslissen. Met name in de vijf minuten voor de thee viel er iedere minuut een kans voor de bezoekers te noteren. Te Velde en Veerbeek raakten respectievelijk de lat en de paal, Luuk Kenter strandde op Hoving en Te Velde voerde een actie te ver door waar afleggen een betere optie was geweest.

Waar Valthermond dit seizoen regelmatig vanaf de aftrap scoort kreeg het nu na de pauze het deksel op de neus. Dion van der Laan verkeek zich op een diepe bal en de koud ingevallen Jarno Damhuis, normaliter keeper van de Asser B1, profiteerde.

Bingo

Valthermond was even van slag, maar pakte de draad weer op. Te Velde zag eerst Hoving nog redden op een volley, maar een kopbal op een voorzet van Jesper de Graaf was wel bingo. Daarna was het dus wachten op de beslissende treffer maar die viel dus pas in de slotfase. Daarvoor raakte Veerbeek de paal, Braakman kopte op de lat en De Graaf faalde oog in oog met Hoving. Uiteindelijk deed het er dus allemaal niet toe en sleepte Valthermond de overwinning binnen. Al had het voor het publiek dus wel iets eerder beslist mogen zijn.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen verliest van Elim

Het bekeravontuur voor Nieuw Buinen zit erop. De Buunermonders verloren in eigen huis met ...

SV Mussel doet zichzelf te kort

Op sportpark de Slenk in Mussel is het vlaggenschip van de plaatselijke voetbalvereniging er ...