Stadskanaal lijdt nipte nederlaag tegen Germanicus

Stadskanaal ging nipt onderuit tegen Germanicus.

Stadskanaal heeft de thuiswedstrijd tegen Germanicus met 0-1 verloren. De Knoalsters kregen zelf wel een paar goede kansen deze wedstrijd, maar brachten voetballend te weinig om aanspraak te maken op de winst. Desondanks had men in de slotfase nog een punt kunnen over houden aan het treffen, maar onder andere de lat stond in de weg.

Germanicus had vorige week koploper Dalfsen al verrast en dus was Stadskanaal gewaarschuwd. De thuisploeg kreeg wel de eerste grote kans van de wedstrijd, uit een corner werd ingekopt maar op sublieme wijze pareerde de doelman van Germanicus de inzet. Geen 1-0, die even later wel aan de andere kant viel. Kain Hoogeveen was het eindstation van een aanval en schoot de bal achter doelman Royce Geerlings: 0-1.

De lat

Daarmee gingen beide elftallen ook de rust in, waarna Germanicus vroeg in de tweede helft de wedstrijd al op slot had kunnen gooien. Zo zagen de gasten een bal van de lijn worden gehaald en raakten ze de kruising, maar het doelpunt viel dus niet. Een gelijkmaker lag dus nog altijd in het verschiet voor Stadskanaal dat in het laatste kwartier alles naar voren stuurde. Het leverde nog kansen op met onder andere een afstandsschot op de lat, maar tot een gelijkmaker kwam de thuisploeg niet meer.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Germanicus

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wildervank doet goede zaken met zege op SCN

Een zege voor Wildervank dat daarmee goede zaken deed voor de ranglijst.

Titan walst over ‘Velo’ heen

In de strijd tegen degradatie was Titan naarstig op zoek naar de eerste overwinning ...

Geflatteerde nederlaag Gieterveen tegen Engelbert

Gieterveen hield lang stand, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Engelbert.