Durk Vos: “Wij gaan met drie punten weer richting Buinen”

Volgens Durk Vos gaat Buinen met de zege aan de haal in de wedstrijd van het jaar tegen Buinerveen.

Foto: Durk Vos (rechts) probeert een tegenstander af te stoppen.

Aanstaande zondag staat voor Buinen de wedstrijd van het jaar op het programma. De Buunerberen gaan op bezoek bij buurman Buinerveen, een wedstrijd die absoluut gewonnen moet worden. Momenteel staat Buinerveen op een 5e plaats in de 5e klasse E met vijf punten voorsprong op de buren. Buinen heeft dus een inhaalslag te maken, maar zal in ieder geval met een goed gevoel afreizen richting de derby na de 2-1 zege op Pekelder Boys.

Volgens Buinen-speler Durk Vos was de overwinning wel terecht, maar begon zijn ploeg wel slap aan de wedstrijd. “Het begin was heel slap en daardoor kwamen we al vroeg met 0-1 achter. Vanaf dat punt werden we een stuk feller in de duels en hebben zij nog maar een paar kansjes gehad. Wij hebben veel meer kansen gecreëerd, maar maakten er slechts 2 al was dat wel genoeg voor de overwinning.”

Wisselvalligheid

Met drie overwinningen, een gelijkspel en vier nederlagen lijken de prestaties van Buinen wisselvallig te zijn. Vos is een ietwat andere mening toebedeeld. “Het wisselvallige valt wel mee, alleen Zwartemeerse Boys was beter dan ons en daar werden we op alle fronten geklopt. De andere wedstrijden vallen de goals niet, maar voetballen we net zo goed of zelfs beter dan de tegenstander. Ook heeft het te maken met een stukje ervaring denk ik. Tegen SVBC, Weiteveense Boys en De Treffer ’16 stonden we voor, maar maken we die tweede goal niet. Doe je dat wel, dan is de kans groot dat je die wedstrijden gewoon wint.”

Met de huidige negende plek is de middenvelder ook dan niet tevreden. “Aan het begin van het seizoen hebben we de doelstelling bepaald op een plaats in de top vijf. Als dat lukt kunnen we volgend seizoen verder bouwen aan het team met onze trainer Lucas Kamies, die ook volgend jaar aan de club verbonden blijft. De komende drie wedstrijden (Buinerveen, Zandpol en EEC), moeten we dan ook gewoon negen punten pakken en dan staan we er weer redelijk voor. Met een negende plek nemen wij dan ook zeker geen genoegen.

Wedstrijd van het jaar

De eerstvolgende opponent is tegen buurman Buinerveen, voor beide clubs de wedstrijd van het jaar en eentje die gewonnen moet worden. Ook volgens Vos, die uitkijkt naar de derby. “Zeker de wedstrijd van het jaar! Deze is nog mooier dan de afgelopen drie jaar, ook omdat voorheen beide elftallen onderaan bungelden. Nu heeft Buinerven een mooie vijfde plek in handen en wij kunnen ze op twee punten naderen. Er staat dus eindelijk weer enigszins wat op het spel. Vorig seizoen heeft Buinerveen vier punten gepakt tegen ons dus wij hebben nog wat goed te maken.

Grootste rivaal

Buinen wil dan ook graag weer boven de buurman komen te staan als is er wel een bepaalde gunfactor volgens Vos. “Ondanks dat het onze grootste rivaal is gun ik Buinerveen wel een hoge klassering, maar je wil natuurlijk wel altijd boven staan. Ik denk dat het andersom net zo zal zijn.”

Vos gaat er in ieder geval vanuit dat het gat na komende zondag verkleind is. “Tegen Buinerveen wil je altijd winnen en ik denk ook dat wij een beter team hebben. Maar in deze wedstrijd gaat het elk jaar toch weer om wie de meeste strijd levert. Ik verwacht dat wij met de drie punten weer richting Buinen gaan: 0-1.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Harm-Jan Moesker voelt waardering bij Titan

In de vier seizoenen die Harm-Jan Moesker samenwerkte met Henri Goeree heeft de speler van Titan ...

Arne Joling: “Met minder dan promotie ben ik niet tevreden”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Tom Meijers neemt tevreden afscheid van Nieuw Buinen

De eerste helft van het (bijna) afgelopen seizoen zette Tom Meijers aan het denken. ...