Voorbeschouwing speelronde 9 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat de negende speelronde van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 9.

Gieten – Nieuw Roden

Een subtopper in de zondag 3e klasse B tussen de nummer vier en drie van de ranglijst. Het verschil op de ranglijst is slechts een punt en de derde plaats is dan ook de inzet. Koploper Annen is inmiddels voorlopig uit het zicht verdwenen en ook nummer twee Veendam 1894 heeft een klein gaatje te pakken. Het zijn twee ploegen waar ook Gieten van verloor en dus lijken de Gietenaren niet mee te gaan doen om de titel dit seizoen. Een plek in de subtop is dus voorlopig wat resteert, maar ook die plekken kunnen aan het einde van de rit een plek in de nacompetitie opleveren. Daarnaast kan er zondag direct een goede start gemaakt worden voor de tweede periode. Het is zaak voor Gieten om te winnen, want bij een nederlaag kan het ook een heel eind zakken gezien het verschil met de nummer negen Kwiek slechts drie punten is.

Sellingen – SPW

Een ontmoeting tussen twee ploegen uit de Kanaalstreek in de zondag vierde klasse D. Sellingen lijkt in een dipje te zitten na een uitstekende seizoenstart. De Sellingers verloren namelijk de laatste drie wedstrijden en zijn daardoor wat weggezakt op de ranglijst. Hoogste tijd om weer eens drie punten aan het totaal toe te voegen om nog niet verder weg te zakken. Dat moet dan tegen SPW gebeuren, dat afgelopen zondag eindelijk weer eens won. Daarvoor wist het zes wedstrijden op rij niet te winnen. De 1-2 zege op Heiligerlee heeft ervoor gezorgd dat SPW wat meer lucht heeft gekregen richting de onderste plaatsen. Maar de Knoalsters kunnen zich nog niet echt veilig wanen en zullen dus ook graag nog een overwinning willen behalen om in de veilige middenmoot te komen.

Westerwolde – Gasselternijveen

Een wedstrijd tussen twee teams die momenteel in blakende vorm steken. Gasselternijveen won haar laatste drie wedstrijden, Westerwolde zelfs haar laatste vijf wedstrijden. De goede reeks van Westerwolde heeft ervoor gezorgd dat ze inmiddels op een gedeelde tweede plek staan met slechts twee punten achterstand op koploper HOC. Nieveen is door de goede serie ook flink opgeklommen op de ranglijst en staat inmiddels zesde. Het verschil tussen beide teams is zes punten, de kans voor Gasselternijveen om het gat nog verder te verkleinen. Dat zal Westerwolde echter niet zo maar toestaan, gezien het graag koploper HOC zal willen bij blijven en misschien zelfs wel de koppositie kan over nemen gezien de lastige uitwedstrijd voor HOC tegen MOVV.

Buinerveen – Buinen

Een echte burenderby, die door beide elftallen als wedstrijd van het jaar wordt gezien. Een wedstrijd die absoluut gewonnen moeten worden, zodat in ieder geval een van de twee teams tot de volgende ontmoeting met de borst vooruit kan lopen. Momenteel heeft Buinerveen de beste papieren, dat op een vijfde plek staat met vijf punten meer dan buurman Buinen. Buinerveen kan de buurman dus op een nog grote achterstand zetten al zal Buinen er alles aan willen doen om het gat juist te verkleinen. Hoe deze burentwist zal aflopen zien we zondag om 16:30 als de kruitdampen zijn opgetrokken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma 3e klasse B zondag 26 september

Overzicht van de competitiewedstrijden die zondag 26 september op het programma staan in de ...

Standen zaterdagvoetbal

Overzicht van de standen van het zaterdagvoetbal.

Stand zondag 3e klasse B

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse B na speelronde 8.