FC Ter Apel ’96 speelt gelijk bij Ruinerwold

FC Ter Apel ’96 speelde gelijk bij Ruinerwold.

Koploper FC Ter Apel ’96 heeft met 1-1 gelijkgespeeld bij Ruinerwold. De Ter Apelers wonnen vorige week de periode, maar kwamen in Ruinerwold een stuk minder voor de dag. Met een punt kon Ter Apel na afloop dan ook leven, ook omdat nummer twee EMMS verloor.

Ruinerwold dicteerde het spel, waarbij de thuisploeg het tempo bepaalde in deze wedstrijd. Niet dat de thuisploeg veel beter was, maar Ter Apel moest zich aanpassen. Er vielen aan beide zijden kansen te noteren, maar beide sluitposten deden hun werk.

Kanonskogels

In de 38e minuut was het dan toch raak. De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong via Bert de Boer. De Boer haalde vernietigend uit van een meter of 25 en liet doelman Rudy Bergman Kansloos. Een viertal minuten later was de stand ook alweer in evenwicht. Sander Egbers schoot een vrije trap van een meter of 30 als een kanonskogel binnen.

In de tweede helft had Ter Apel meer balbezit en creerde het ook wel een aantal kansen, maar tot scoren kwam het niet. Dit gold ook voor Ruinerwold, dat zo nu en dan gevaarlijk werd in de counter maar Bergmann liet zich niet verrassen. Arjan Heeres had misschien in de slotfase de bezoekers nog drie punten kunnen bezorgen, maar dat was wellicht teveel van het goede geweest. Doordat nummer twee EMMS verloor deed Ter Apel uiteindelijk nog goede zaken.