Musselkanaal liep tegen een nipte nederlaag aan.

Op een kil en koud sportpark aan de Parklaan won TWEDO met het kleinst mogelijke verschil van Musselkanaal. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en TWEDO had geluk dat scheidsrechter Hooge vlak voor de pauze een buitenspelgeval niet zag. Ondanks hevige protesten en een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van Musselkanaal werd de treffer toch rechtsgeldig gevonden. Dimitrios Lazaridis werd zodoende de matchwinner in een overigens maar matig duel. Op basis van de tweede helft was een gelijkmaker van de thuisclub misschien wel terecht geweest maar voor de vijfde keer bleef Musselkanaal in een thuiswedstrijd met lege handen.

Na de fraaie zege van vorige week tegen Sleen en het feit dat bij TWEDO een aantal spelers afwezig waren had Musselkanaal de hoop om bij winst op de gasten de aansluiting met de ploegen net boven hun te hervinden. Het was echter TWEDO dat in het begin het betere voetbal liet zien zonder tot echt grote kansen te komen.

Buitenspel

Musselkanaal had de pech dat Jordie Teuben al vrij vroeg met een enkelblessure het veld moest verlaten en bijna profiteerde TWEDO daarvan. Lijon Kroezen kreeg de bal goed aangespeeld en snelde alleen op keeper Noah Sapetapy af. De thuisclub keeper redde echter bekwaam en vanaf dat moment werd Musselkanaal ook wat beter. Tien minuten voor de pauze stuurde Robin Gerlach met een fraaie pass Rolf Kayser weg. Kayser schoot de bal ook goed in maar had de pech dat deze via de paal weer het veld in sprong. De ruststand leek met 0-0 aan te breken maar TWEDO ging nog een keer naar voren. Twee man stonden zeker buitenspel maar Sander Boer niet. Deze ging alleen door maar stuitte op Sahetapy. De terugspringende bal werd ingekopt door Lazaridis maar had daarbij duidelijk voordeel dat hij in buitenspel positie stond. Musselkanaal protesteerde hevig en scheidsrechter Ferry Hooge ging uitleg vragen bij zijn assistent. Volgens Hooge geen buitenspel en daarmee stond TWEDO op een 1-0 voorsprong.

Geen geluk

Musselkanaal zocht na de pauze direct de aanval en na een paar minuten had Gerlach de gelijkmaker op zijn schoen. Buiten bereik van keeper Rick Manting ging de bal via de paal naast. Ook TWEDO kreeg kansen maar de kopbal van Boer ging net over. Musselkanaal bleef het proberen maar had het geluk niet aan hun zijde. Een vrije trap van Kayser ging net over en ook kopballen van invaller Lennart Fehrmann en Gerwin Schmitz gingen net naast. Keeper Sahetapy van Musselkanaal redde nog een keer fraai op een inzet van een TWEDO speler. Wat Musselkanaal ook probeerde een doelpunt zat er niet meer in. Martijn Zanting en zijn mede verdedigers hielden stand en boekten zodoende een zeer belangrijke 1-0 zege. Musselkanaal kon helaas geen voortzetting geven aan het goede spel tegen Sleen en staat nu weer onderaan in de 3e klasse C. Zondag wacht het uiterst belangrijke uitduel tegen Ruinen. Woensdagavond mag het eerst nog een keer bekeren tegen VEV’67 uit Leek.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Ruime winst voor Stadskanaal bij rentree

SC Stadskanaal heeft zich tijdens de rentree in de tweede klasse beloond met een ...

Stadskanaal in slotminuten langs ASVB

De zege tegen ASVB kwam pas laat tot stand voor Stadskanaal, dat wel drie ...