Voorbeschouwing speelronde 10 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat de tiende speelronde van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 10.

MSC – SJS

De nummer tien en elf van de ranglijst nemen het zaterdag tegen elkaar op. MSC dat vorig seizoen promoveerde uit de 5e klasse heeft momenteel zeven punten, SJS heeft er twee meer vergaard. Beiden staan echter op een plaats voor nacompetitie, een plek die SJS zeker niet ambieert. De Knoalsters hadden hoge verwachtingen van dit seizoen, maar de prestaties vallen tot nu toe tegen. Eerst veilig spelen lijkt dan ook het voornaamste en dan maar weer verder kijken. Beide teams zullen dan ook graag de punten willen pakken om zo ook verder afstand te kunnen nemen van hekkensluiter Borger, gezien er één club rechtstreeks degradeert dit seizoen. Weet SJS te winnen in Meppel dan zal het de aansluiting weer vinden met de brede middenmoot, bij een nederlaag zal het verder in de zorgen raken.

NWVV – NKVV

NKWVV – NKVV, de NEC – NAC van de 5e klasse F. Voor de Nieuw-Weerdingers een cruciale wedstrijd om in de race te blijven voor de bovenste plaatsen. Momenteel heeft NWVV 11 uit 7 en NKVV 13 uit 7. Het verschil is een plaats op de ranglijst, en dus zal NWVV bij winst in ieder geval een plek stijgen. De achterstand op koploper Mussel bedraagt zeven punten en dat is al een behoorlijk gat. Wil het daar nog bij in de buurt komen, dan mogen er geen punten meer gemorst worden. Na de ontmoeting met NKVV volgt de ontmoeting met VCG, dat ook hoger staat. Weet NWVV die beide wedstrijden te winnen, dan speelt het na de winterstop nog ergens voor, anders dreigt het seizoen al vroeg als een nachtkaars uit te gaan. Zaterdag eerst maar eens proberen de drie punten in eigen huis te houden tegen NKVV.

VEV – Mussel

Na twee weken niet gespeeld te hebben mag Mussel de titelrace weer hervatten met een uitwedstrijd tegen VEV. De Mussel zag concurrent VCG ondertussen wel punten morsen en dus kan het dit weekeinde weer een goede stap zetten. VCG heeft evenveel punten, maar ook een wedstrijd meer gespeeld en komt dit weekeinde niet in actie. Voor Mussel ligt er de gelegenheid om weer alleen aan kop te komen in de 5e klasse F. De vraag is dan ook of Mussel direct weer in het goede ritme zit na twee weken stilstand. Dit zal het moeten laten zien tegen VEV, dat eerder dit seizoen ook al eens van VCG won. Mussel is dus gewaarschuwd.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Afgelastingen zondag 20 september

Overzicht van de wedstrijden die zondag wel en niet door gaan.

Oefenduels 30 augustus

Overzicht van de oefenduels die vandaag gespeeld worden.

Programma zondag 10 april

Overzicht van de competitiewedstrijden die zondag 10 april op het programma staan.