Jordy Veninga: “FC Ter Apel ’96 gaat zondag in eigen huis Dalen verslaan.”

Jordy Veninga ziet Ter Apel om het kampioenschap strijden en winnen van Dalen.

FC Ter Apel ’96 speelt inmiddels drie achtereenvolgende jaren in de derde klasse. Waar er in de voorgaande seizoenen vooral naar beneden moest worden gekeken, is het dit jaar helemaal anders. Men verloor nog niet, voert de ranglijst aan en pakte en passant de eerste periodetitel. Jordy Veninga denkt dan ook dat Ter Apel tot de kampioenskandidaten moet worden gerekend.

De verdediger is inmiddels al zes seizoenen actief in het eerste elftal van Ter Apel en maakte zodoende het voetballen in de tweede, derde en vierde klasse mee. De kracht van het huidige Ter Apel zit ‘m in de instelling. “We staan nu bovenaan en dat hebben we te danken aan een jonge, maar zeer gemotiveerde groep. We willen er bijna altijd wel voetballend uitkomen en dat lukt tot nu toe vrij aardig.”

Recreatief

Tot nu toe ging het Ter Apel dus aardig voor de wind, maar Veninga geeft aan dat er bij tegenslagen niet te snel een negatieve houding moet worden tentoongespreid. “Wat eventueel beter kan is het gezeur op elkaar. Als het even niet lekker loopt staan de koppen niet dezelfde kant op.” Daarnaast snijdt Veninga ook een ander heikel punt aan: “aangezien we dit jaar geen tweede elftal hebben maken de wisselspelers hun minuten in het derde. Dit is meer een recreatief team dan prestatief.”

Succesvol verloop

Het zijn slechts accenten in een tot dusver succesvol verloop van de competitie. Veninga is dan ook verheugd over de stand van zaken en het vervolg van de competitie. “Ik denk dat we met FC Ter Apel een goede weg zijn ingeslagen en deze lijn moeten we op een positieve manier doortrekken. In de competitie vind ik dat de titelkandidaten al redelijk bekend zijn. Ik denk dat we gaan strijden om het kampioenschap met Dalen en EMMS. Verder is het na Dalen een grote middenmoot met gevaarlijke subtoppers. Het kan in deze competitie alle kanten op, helemaal onderin.”

Eigen spel spelen

Aanstaande zondag staat de clash met VV Dalen op het programma. De ploeg uit Dalen is terug te vinden op een derde plaats met vijf punten achterstand. Ter Apel kan dus een behoorlijk gat slaan. Veninga heeft er vertrouwen in als Ter Apel doet waar het goed in is. “Tegen Dalen verwacht ik dat Ter Apel de 3 punten in eigen huis houdt. Als we er als ploeg staan en ons eigen spel spelen en niet dat van de tegenstander – zoals afgelopen weekend tegen Ruinerwold – blijven de punten vast in Ter Apel.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Luuk Kenter: “Valthermond heeft de kwaliteiten om mee te doen om de prijzen.”

Interview met Luuk Kenter, die Valthermond als een logische vervolgstap ziet in zijn carrière.

Jasper Nomden (SJS) moet brutaler worden

SJS zit momenteel in zwaar weer. De blauwhemden zijn rode lantaarndrager in de zaterdag ...