Voorbeschouwing speelronde 10 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat de tiende speelronde van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 10.

Valthermond – Lemelerveld

Een topper in de zondag 2e klasse L tussen de nummer vier en twee van de ranglijst. Op sportpark De Meent zullen de belangen groot zijn voor beide elftallen. Voorlopig staat Dalfsen fier aan kop in 2L, maar beide ploegen zullen de koploper niet uit het oog willen verliezen. Lemelerveld heeft drie punten achterstand, Valthermond zes. De Mondkers zijn dus zeker gebaat bij een overwinning om zowel Dalfsen al Lemelerveld niet uit het oog te verliezen. Valthermond kan buigen op een goede reeks in de competitie, waarin het als zes wedstrijden ongeslagen is. Die serie zal men graag door willen zetten en dan zal men vooral ook de scoringsdrift van Lemelerveld af moeten stoppen, die scoorden al 35 keer dit seizoen in 9 wedstrijden. Het beloofd hoe dan ook een boeiende topper te worden op sportpark De Meent.

FC Ter Apel ’96 – Dalen

Een topper in de zondag 3e klasse C tussen de koploper en nummer drie van de ranglijst. Ter Apel is nog altijd de ongeslagen lijstaanvoerder in 3C en heeft al een periode op zak. Dalen kende een dipje, maar won afgelopen zondag na drie nederlagen op rij van nummer twee EMMS. Om in de titelrace te willen blijven zal Dalen dan ook moeten winnen bij Ter Apel om het gat te verkleinen. De Ter Apelers kunnen op hun beurt de concurrent op verdere achterstand zetten. Het verschil is momenteel vijf punten tussen beiden en met een overwinning zal de koploper dan ook hele goede zaken doen. De vraag is dan ook of Ter Apel de ongeslagen serie kan voorzetten of dat Dalen die een halt kan toeroepen. Wederom een topper die veel spektakel beloofd.

Ruinen – Musselkanaal

Een ander belangrijk duel is de ontmoeting tussen Ruinen en Musselkanaal. Twee laagvliegers in de 3e klasse C, die voorlopig strijden om lijfsbehoud. Musselkanaal kon de zege tegen Sleen geen goed vervolg geven en verloor afgelopen zondag van Twedo. Daardoor heeft het weer de laatste plaats moeten innemen in 3C. Toch is het gat naar de ploegen boven de Groenwitter overbrugbaar en één van die ploegen is Ruinen, dat drie punten meer heeft. Een zege is dan ook meer dan welkom voor Musselkanaal, dat gauw weer van de laatste plaats af wil zijn.

Gieterveen – Sellingen

Een Kanaalstreekderby tussen twee teams die afgelopen zondag na lange tijd weer eens wisten te winnen. Voor Gieterveen was het pas zelfs de eerste overwinning van het seizoen. De Gieterveners deden daarmee tevens de laatste plaats over aan Amboina en hebben weer aansluiting gevonden met andere ploegen aan de onderkant van de ranglijst. Met een zege zal het zelfs aan de onderkant van de subtop belanden en in ieder geval voor even veilig zijn. Sellingen kende een dipje, maar won afgelopen zondag weer eens, al deed het dit pas in de slotminuten tegen SPW. De Sellingers bezetten een vierde plek en zullen ook zeker in de subtop willen blijven om zo aanspraak te kunnen maken op een plek in de nacompetitie. Genoeg belangen op het spel dus bij deze Kanaalstreekderby.

Wedde – Westerwolde

Een topper en een echte burentwist in de zondag 4e klasse D. De nummer twee en drie van de ranglijst kruisen de degens met elkaar. Wedde heeft momenteel een achterstand van drie punten op koploper HOC, Westerwolde vijf. Een kwestie van aanhaken of afhaken dus voor Westerwolde, dat afgelopen zondag een flink pak slaag kreeg van Gasselternijveen. Die nare smaak zal het snel weg willen spoelen en hoe kan dat beter dan tegen de buurman.

Pesse – Titan

De topper in de zondag 4e klasse E tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst. Pesse leek ongenaakbaar, maar verloor afgelopen weekeinde van Sweel. Titan won wel overtuigend van EHS ’85 en is tot op twee punten genaderd. Bij winst is Titan de nieuwe koploper, bij verlies zal het verder achterop raken en in de achtervolging blijven. Een topper met grote belangen, waarbij de winnaar goede zaken zal doen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma zaterdag 19 oktober

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag op het programma staan.

Programma zaalvoetbal vrijdag 1 november

Overzicht van de zaalvoetbalwedstrijden die voor vrijdag op het programma staan.

Programma vrouwenvoetbal woensdag 11 maart

Overzicht van de competitiewedstrijden die woensdag op het programma staan in het vrouwenvoetbal.