Borger ook met lege handen tegen FDS

Borger kon ook geen punten afsnoepen van FDS.

Nooit eerder stonden SV Borger en FDS tegenover elkaar. Afgelopen zaterdag was de primeur. Er werd gevoetbald op het idyllisch gelegen sportpark Maurikveld in Havelterberg. Daar waar je de ene helft tegen de berg op en de tweede helft van de berg af speelt. Heel bijzonder hoeveel hoogteverschil er tussen beide doelen zit. In de wedstrijd zag je dit overigens niet terug. Het werd een strijd tussen twee totaal verschillende elftallen. De thuisploeg met een schat aan ervaring (deels) op hoger amateurniveau en daar tegenover de energieke en zeer welwillende ‘jonkies’ uit Borger. Laatstgenoemd team strijdend en geen moment verzakend. FDS laconieker, vertrouwend op het surplus aan technische en tactische kwaliteit. Zoals de meeste voetballers weten stapt ‘oud’ bij trainingspartijtjes meestal als winnaar van het veld als ze het tegen ‘jong’ op moeten nemen. Voor het ‘echie’ was het afgelopen zaterdag niet anders. Het was nipt, maar FDS was de meerdere tegenover hekkensluiter Borger. Eindstand 3-2.

Een ’trip down memory lane’ zo mag je een reisje naar het voetbalveld van Havelterberg best noemen. Een clubhuis en kantine zoals we ze kennen van vergeelde foto’s uit de jaren ’60. Barakken zijn het. Niet meer, niet minder. Met tralies voor de ruiten. Dat ook nog, alsof er in Havelterberg ook maar iemand is te vinden die deze panden zou willen kraken. Eén hoofdveld en een half veldje voor de trainingen er naast. Kleine dug-outs waar je weliswaar kan schuilen tegen wind en regen, maar waar vanuit het verdomde lastig is om de wedstrijd te volgen. Als slagroom op de taart een scorebord dat nog ouderwets met bordjes wordt bediend door een goedwillende vrijwilligster. Genieten voor de liefhebber van het authentieke amateurvoetbal!

FDS gevaarlijk in de omschakeling

Voetballen kunnen ze echter wel in Havelterberg. Daar kwamen de Borgernaren al snel achter. De counters van de thuisploeg waren vlijmscherp. Hoewel Borger meer balbezit had was het FDS dat de mogelijkheden kreeg in de eerste tien minuten. Na deze fase kregen de groenhemden wat meer grip op de uitvallen van de thuisploeg. De mannen van hoofdtrainer Arne Joling kwamen nu ook zelf tot wat mogelijkheden. Gejuicht kon er echter niet worden. Dat deed FDS wel in de 25e minuut. Een communicatiefout in de Borgerdefensie werd keihard afgestraft door Nick Jansen. Aan het spelbeeld veranderde dit doelpunt weinig. FDS gaf Borger de ruimte om tot aanvallen te komen, maar bleef zelf levensgevaarlijk in de omschakeling. Ondanks, of misschien dankzij, veel slordig balverlies ontstonden er aan beide kanten diverse mogelijkheden. Het leek er echter op dat er met een 1-0 stand gerust zou gaan worden. Tot Niels Schoonen in de 45e minuut op schitterende wijze de 2-0 binnen kopte. Een gevoelige klap voor hekkensluiter Borger.

Op jacht naar de aansluitingstreffer

Toch legden de Borgernaren zich niet zo maar neer bij weer een nederlaag. Vanaf de eerste minuut na de thee gingen ze op jacht naar de aansluitingstreffer. Melvin Ottens en Rowan Tiktak hadden hem kort na elkaar op de slof, maar faalden één op één met FDS-doelman Gijs Baltussen. Nadat Borger-keeper Edwin Haandrikman korte tijd later op zijn beurt de 3-0 voorkwam, moest Baltussen in de 52e minuut wel buigen voor Tiktak. De jonge Borgerspits rondde koel af na een heerlijke dieptepass van Wiljan Vos. De hoop was een kleine tien minuten terug voor de geplaagde groenhemden, maar werd aan diggelen geschoten door Niels Schoonen. Zoals zo vaak dit seizoen had Borger ook dit tegendoelpunt te wijten aan eigen geklungel. Zonde! Ook deze week verdienen de mannen echter een compliment voor de veerkracht. Alsof er niets gebeurd was ging men op zoek naar weer een sprankje hoop in de vorm van een nieuwe aansluitingstreffer. Deze viel in de 83e minuut. Opnieuw was Rowan Tiktak het eindstation. Wat volgde was een spannende slotfase, waarin Borger zo veel mogelijk lange mannen naar het front stuurde. Men verzuimde echter om hen ook daadwerkelijk in stelling te brengen. Doelpunten leverde het mede daarom niet meer op. Het bleef bij 3-2.

Niet moedeloos
Zo blijft Borger ook na negen wedstrijden puntloos. Dat is echter wat anders dan moedeloos. Ooit keert het tij. Daar blijven de spelers en de technische staf van overtuigd. Misschien is het komende zaterdag al zo ver als Tiendeveen op bezoek komt aan de Drift. Eveneens een ploeg in malaise. De lamme tegen de blinde. Een mooi affiche! Aftrap: 14.30 uur.