FC Ter Apel ’96 wint topper van Dalen

FC Ter Apel ’96 won van Dalen en zette daarmee de concurrent op een grotere achterstand.

FC Ter Apel ’96 heeft in eigen huis de topper tegen Dalen winnend afgesloten. Na een 1-1 ruststand beslisten de Ter Apelers vlot na rust de wedstrijd. Uiteindelijk won de thuisploeg met 5-2 van Dalen, dat de wedstrijd met tien man eindigde.

Dalen was voorafgaand aan de competitie beschouwd als een titelkandidaat, maar om daadwerkelijk nog mee te kunnen doen was puntenverlies in Ter Apel eigenlijk niet meer geoorloofd. Het verschil was voorafgaand aan de wedstrijd vijf punten en dus kon de koploper de concurrent verder op achterstand zetten.

Venhorst

In de eerste helft hadden de gasten het betere van het spel en kwamen de flankspelers Seigers en Heeres nauwelijks in het spel voor. Bij Dalen was het met name routinier Tijmen Venhorst een plaag voor de verdediging van Ter Apel. Na tien minuten spelen zorgde Venhorst dan ook voor de 0-1. De aanvaller moest in de loop van de eerste helft de wedstrijd staken met een blessure en dat bleek een aderlating voor Dalen te zijn.

Voor rust kwam Ter Apel nog langszij via Heeres, die het eindstation was van een aanval over de linkerkant: 1-1. Dit was tevens ook de ruststand al leek Dalen nog op 1-2 te komen, maar dit doelpunt werd ten onrechte afgekeurd door de leidsman wegens een vermeende overtreding.

Snelle beslissing

Na rust werd de wedstrijd al snel beslist door twee snelle treffers van Ter Apel. Eerst was het Sander Egbers, die scoorde met een kopbal en even later was het Heeres, die scoorde na een fraaie actie: 3-1. Daarmee was de wedstrijd vroeg in het slot gegooid en leek het bij de bezoekers over en uit te zijn.

Het leed werd nog groter voor Dalen dat ook nog eens met tien man verder moest vanwege een rode kaart voor Sinnema. Ter Apel profiteerde van de man meer situatie en vergrootte de voorsprong naar 4-1. Een steenharde vrije trap van Patrick Bults zeilde tegen de touwen achter doelman Braam. Dalen wist nog wel wat terug te doen middels de 4-2, maar het slotakkoord was voor de koploper van 3C. Jeroen Schoonbeek pikte ook nog een doelpunt mee en bepaalde uiteindelijk de eindstand op 5-2.