GKC zegeviert tegen Tynaarlo

Een uitstekende zege voor GKC op bezoek bij Tynaarlo.

Op bezoek bij Tynaarlo heeft GKC een knappe zege geboekt. De Gasselters speelden een puike partij en wonnen uiteindelijk verdiend van de nummer vier van de ranglijst. Het werd 1-4 voor GKC, dat in Wieringh de man van de wedstrijd had met drie treffers.

GKC begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase al een aantal goede kansen. Kolp en Korthuis hadden in die beginfase het vizier echter nog niet op scherp staan.

GKC op voorsprong

Dat had Wieringh in de 26e minuut van de wedstrijd wel en met een bekeken bal verschalkte Wieringh de goalie van Tynaarlo. Niet veel later had Kolp voor de 0-2 moeten zorgen, maar de aanvaller mistte van dichtbij. De thuisploeg liet niet veel zien in die eerste helft en doelman De Vries kreeg dan ook niet veel te doen. Op slag van rust volgde alsnog de 0-2 voor de bezoekers en ditmaal scoorde Kolp wel.

Na rust kwam Tynaarlo scherper uit de kleedkamer en dat resulteerde in een snelle aansluitingstreffer. Na al een goede kans gemist te hebben is bij de tweede poging wel raak en was de spanning weer terug in de wedstrijd. Al had die snel weer weg kunnen zijn, ware het niet dat Wieringh de paal trof.

Wiering

In de 65e minuut schoot Wieringh wel raak en daarmee kwam GKC op een 1-3 voorsprong. Een vijftal minuten later viel de definitieve beslissing toen Wieringh opnieuw trefzeker was: 1-4. Daarmee was de thuisploeg feitelijk verslagen en Tynaarlo kreeg in het restant van de wedstrijd dan ook niet meer veel voor elkaar, mede ook door het hardwerkende GKC dat weinig toe stond. GKC kreeg nog een paar kansjes om de score verder uit te breiden, maar uiteindelijk bleef het bij 1-4.