Monsterzege voor HOC tegen Amboina

HOC liet geen spaan heel van Amboina.

De vraag was zondag niet of HOC ging winnen, maar met hoeveel de koploper zou gaan winnen van hekkensluiter Amboina. De teller stokte uiteindelijk bij 9-0, waarmee HOC de status van kampioenskandidaat nummer één in de zondag 4e klasse D nog maar eens onderstreepte.

In Odoorn was de thuisploeg heer en meester en na een twintigtal minuten werd het bal geopend door Mark van Bergen. Een dikke tien minuten later was het topschutter Jelle Siekman die scoorde: 2-0. Het bleken niet de enige treffers van het duo, die er vanmiddag lustig op los scoorden. Van Bergen bepaalde de ruststand op 3-0.

Na de pauze ging HOC door met waar het gebleven was, doelpunten maken. Siekman trof in minuut 60 weer doel, waarna het weer de beurt was aan Van Bergen. De honger van de thuisploeg en van Siekman was nog niet gestild, want de spits tilde de score met twee doelpunten naar 7-0. Het arme Amboina bleef niets bespaard en moest vijf minuten voor tijd ook nog met tien man verder. Uit de toegekende strafschop schoot Paul Kamphuis raak. Uiteindelijk bepaalde De Poel de eindstand op 9-0.