Nieuw Buinen speelt gelijk op bezoek bij VKW

Nieuw Buinen pakte weer eens een punt na een serie nederlagen.

Nieuw Buinen heeft eindelijk weer eens een resultaat weten te behalen. In Westerbork speelde het met 2-2 gelijk tegen VKW. Bij rust leidde het met 0-1, waarna de Westerborkers in de tweede helft de achterstand ombogen in een 2-1 voorsprong. Nieuw Buinen rechtte de rug, kwam op 2-2 en had zelfs tegen tien man de volle buit nog kunnen mee nemen, maar dat gebeurde niet.

Nieuw Buinen, de hekkensluiter van 1F kwam in Westerbork na een half uur spelen op voorsprong via Thijs Hateboer. Die voorsprong wisten de bezoekers vast te houden tot aan de rust, maar na rust keerde het tij al snel. Thijs Uineken scoorde al vlot in de tweede helft de gelijkmaker en niet veel later stond VKW ook al met 2-1 voor via Lars Andresen.

Hectische slotfase

Nieuw Buinen leek een flinke tik daarvan te krijgen en bleef met enig kunst en vliegwerk overeind en zag Frits Nijstad en Anjo Willems het houtwerk teisteren. Daar waar de thuisploeg de wedstrijd niet op slot gooide, daar kwam Nieuw Buinen weer terug tot 2-2 via een benutte strafschop van Roy Feiken. Bij VKW liep Roy Hutter in de slotfase nog tegen een rode kaart aan, waardoor Nieuw Buinen nog kansen kreeg op de overwinning. Die kwam er echter niet meer en dus hield Nieuw Buinen een punt over aan het treffen met VKW.