Onstwedder Boys boekt zege op Angelslo

Onstwedder Boys won bij Angelslo en deed daarmee opnieuw goede zaken.

Onstwedder Boys heeft goede zaken gedaan met de 1-3 overwinning bij Angelslo. Omdat koploper Vitesse ’63 onderuit ging bij SCN zijn de Boys nu gedeeld koploper met CSVC.

De eerste kansen in Emmen waren voor de bezoekers. Ties Bruining was dichtbij de openingstreffer na goed voorbereidend werk van Anne Wilzing, maar doelman Jarno Brands kon redding brengen namens de thuisploeg.

Strafschop

Even later was het alsnog raak, nadat Onstwedde enigszins gelukkig een strafschop mee kreeg. Het buitenkansje werd benut door Gerko Scheper. Lang konden de Boys niet genieten van de voorsprong, want een minuut later was het alweer 1-1. Sander Nijstand kon bij de tweede paal een volley binnen werken vanuit een voorzet.

Met name Ali Arslan was een plaag voor de Onstwedder-verdediging. De aanvaller had Angelslo op voorsprong kunnen zetten, maar trof de paal bij één van zijn kansen. Waar de thuisploeg het niet lukte om te scoren, daar deden de bezoekers dat voor rust nog wel. Harm Visser stuurde met een prima pass Anne Wilzing richting Brands en alleen voor de doelman faalde Wilzing niet: 1-2.

Niet in de problemen

In het begin van de tweede helft had Gezim Luli de stand op 2-2 kunnen bepalen, maar van dichtbij schoot Luli hoog over. De kansen werden echter spaarzamer voor de thuisploeg, mede door het verdedigende werk van de Boys. De gasten creerden zelf nog een aantal kansen en twintig minuten voor tijd leek de beslissing te vallen. Scheper passeerde zijn directe tegenstander en kon daarna op Brands afgaan, waarbij de spits de bal beheerst binnen schoot: 1-3. Wilzing had er nog 1-4 van kunnen maken, maar had pech dat zijn lob de lat trof. Onstwedde kwam niet meer in de problemen en boekte zo opnieuw een goede overwinning.