Stadskanaal in doelpuntrijk duel onderuit tegen Dedemsvaart

Stadskanaal verloor op bezoek bij Dedemsvaart.

Foto Stoffer Bakker: Leon Bos scoort namens Stadskanaal.

Ondanks een bliksemstart van de wedstrijd ging Stadskanaal kopje onder in Dedemsvaart. Het kam heel vroeg op voorsprong, maar Dedemsvaart nam de wedstrijd over en liep uit naar een 5-1 voorsprong. In de slotfase maakte Stadskanaal de score nog wat dragelijker, nadat het tegen tien man kwam te staan. Een nederlaag kon niet meer voorkomen worden: 5-3.

De wedstrijd was nog maar goed en wel begonnen of Stadskanaal stond al op een 0-1 voorsprong via Jeffrey Bakker. Het gaf de gasten een kickstart, die daarna ook de 0-2 hadden kunnen maken, maar verzuimden om te scoren.

Achter de feiten aanlopen

Na die beginfase kwam ook Dedemsvaart wat beter in de wedstrijd en na een dik kwartier spelen stond het ook alweer 1-1. Dennis Gras mocht scoren uit een voorzet van Julian Brouwer. Diezelfde Gras zette voor rust Dedemsvaart ook op een 2-1 voorsprong, nadat hij uit een voorzet opnieuw doelman Geerlings kansloos liet.

De start van de tweede helft was rommelig te noemen, waarbij beide teams een aantal mogelijkheden kregen. Het was echter opnieuw de thuisploeg die toesloeg. Een voorzet van Dilan van Bree vloog zomaar binnen, waarbij er de nodige tumult was ontstaan of deze wel of niet de lijn had gepasseerd. Het doelpunt telde en in de 65e minuut was de wedstrijd helemaal wel gespeeld met de 4-1 van Van Bree.

Dragelijkere score

De Knoalsters leken tegen een forse zeperd aan te lopen, want het werd ook nog 5-1 voor Dedemsvaart. Invaller Vince van Dijk trof doel op aangeven van Van Bree. Niet veel later moest de thuisploeg wel verder met tien man, nadat Kevin Roozendal hands maakte binnen de beruchte lijnen. Een strafschop en zijn tweede gele kaart was het gevolg. Het buitenkansje werd echter niet benut door Tristan Rotman. Tien minuten voor tijd lukte het Robert Oosting wel te scoren: 5-2. In blessuretijd scoorde Leon Bos ook nog voor Stadskanaal, waardoor de score nog iets dragelijker werd. Zo verloor Stadskanaal uiteindelijk in een doelpuntrijk duel met 5-3.

Foto Stoffer Bakker: Dedemsvaart – Stadskanaal