Borger laat het liggen tegen Tiendeveen

Er had meer ingezeten voor Borger tegen Tiendeveen, maar het ging opnieuw onderuit.

Als er een wedstrijd was geweest voor Borger om de eerste punten te pakken, dan was het de wedstrijd tegen Tiendeveen geweest. De bezoekers speelden helemaal niet groots, maar profiteerden optimaal van de fouten van de groenhemden, die zeker vier van de zes tegentreffers zo in de schoot worpen van de gasten. Met name Ismael Ucan liet zien hoe effectief Tiendeveen met de kansen omging en werd met vier doelpunten de man van de wedstrijd, die uiteindelijk in 3-6 eindigde.

De wedstrijd was amper een paar minuten oud of de 0-1 was al een feit. De buitenspelval aan de kant van Borger-zijde mislukte volledig, waardoor Yusuf Ucan alleen op doelman Edwin Haandrikman af kon. De spits omspeelde de goalie en schoof de bal in het lege doel.

Foutenfestival

Een vroege tegenvaller voor de thuisploeg, die na een kwartier spelen ook op gelijke hoogte had kunnen komen. Melvin Ottens kreeg een dot van een kans na een voorzet van Christiaan Vos, maar raakte het leder volledig verkeerd. Waar de 1-1 had kunnen vallen, viel een minuut later aan de andere kant de 0-2. Veel groenhemden waren in de voorwaartse beweging toen Mylan Beijering op knullige wijze de bal zo maar inleverde en nu kon Ismael Ucan op vrije doortocht richting Haandrikman. De doelman werd opnieuw kansloos gelaten: 0-2.

Na een klein half uur spelen leek de wedstrijd al beslist toen Ismael Ucan met zijn tweede van de middag de 0-3 liet aantekenen. Ditmaal ging knullig balverlies van Wiljan Vos er aan vooraf, die ook zo de bal inleverde en wederom kon Ismael Ucan op vrije doortocht richting Haandrikman en opnieuw was het raak. Drie kansen, drie goals voor de bezoekers. Even later had Haandrikman geluk toen de doelman Ismael Ucan onderuit haalde in het strafschopgebied. Waar de meesten dachten aan een penalty en een gele kaart, wat de straf is voor een dergelijk vergrijp, daar deed arbiter Haan het af met een corner.

Spanning terug

Met nog een kwartier te gaan tot de rust begon Borger meer aan te dringen en dat resulteerde ook in een grote kans voor Rowan Tiktak, maar de aanvaller faalde in de afronding. Even later was het wel raak, nadat Calvin Beijering scoorde met een kopbal uit een voorzet van invaller Wouter Arends. En op slag van rust was het opnieuw Beijering die de spanning terug bracht in de wedstrijd. Met een bekeken lob verschalkte de vleugelspeler doelman Sander Lubbers.

Beijering had zijn hattrick kort na rust kunnen voltooien, maar ditmaal redde doelman Lubbers de bezoekers. De gelijkmaker kwam alsnog tot stand, nadat een voorzet van Rowan Tiktak in het eigen doel werd gewerkt. De ommekeer leek in de maak voor de thuisploeg, maar net na de gelijkmaker viel ook alweer de 3-4. Opnieuw een schutterende Borger-defensie, die de lepe Ismael Ucan er zo maar vandoor lieten gaan. De aanvaller liet opnieuw zien hoe het moest en bracht de gasten weer op voorsprong.

Nekslag

Dat bleek de definitieve nekslag voor de thuisploeg te zijn, dat in de slotfase nog wel meer risico nam maar nooit meer echt dreigend werd. Een kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing toen Ismael Ucan weer alleen op Haandrikman af kon, die nu met een fraaie lob werd verschalkt. Uiteindelijk werd het ook nog 3-6 nadat Roy Beekelaar een indirecte vrije trap op de rand van het strafschopgebied, na een vermeende handsbal van Haandrikman, snoeihard tegen de touwen schoot.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like