Topper tussen EMMS en FC Ter Apel ’96 krijgt geen winnaar

FC Ter Apel ’96 speelde de topper tegen EMMS gelijk.

De topper tussen EMMS en FC Ter Apel ’96 is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Voor rust gebeurde er weinig tussen de nummers 2 en 1 van de ranglijst, maar na de pauze ontbrandde de strijd. Het leverde aan beide kanten twee doelpunten op en dus blijft het verschil drie punten op de ranglijst in het voordeel van de Ter Apelers.

Onder gure omstandigheden leken de bezoekers al vroeg in de wedstrijd aan de leiding te komen. Een snoeiharde pegel van Sander Egbers suisde tegen de deklat. Het was het grootste gevaar in die eerste helft waarin niet al te veel beleven viel.

Enerverend voetbalgevecht

Hoe anders was dit na de pauze toen er een waar voetbalgevecht ontstond. Ook mede door de goed leidende van ‘t Slot, die veel door liet gaan en niet voor elk wissewasje floot. EMMS startte uitstekend aan de tweede helft en scoorde in de 55e minuut de openingstreffer. Jord Anbergen werd weggestuurd richting doelman Rudy Bergmann, omspeelde de goalie en schoof de bal binnen: 1-0. Twee minuten later verzuimde EMMS om op 2-0 te komen. De thuisploeg kreeg een strafschop toegekend, maar topschutter Anbergen faalde vanaf elf meter en zag Bergman zijn inzet pareren.

Waar EMMS de kans liet liggen, daar deed de jonge Jordy Weggemans dat even later niet. De youngster scoorde uit een vlotte uitval van Ter Apel: 1-1. Ondanks de regen en de harde wind was het genieten in Slagharen. Zo ook van de 2-1 van Maurice Kosse, die met een prachtige schuiver de thuisploeg weer op voorsprong bracht.

Gevierde man

Met die stand zou EMMS de koppositie over gaan nemen van Ter Apel, maar de Kloosterdorpelingen lieten het niet zover komen. Weggemans werd de gevierde man aan de kant van Ter Apel door op magnifieke wijze de 2-2 binnen te knikken. Er volgenden nog enkele mogelijkheden voor beide ploegen in de slotfase, maar gescoord werd er niet meer. Volgende week kan Ter Apel in de derby tegen Musselkanaal zich kronen tot ‘Herbstmeister’.