Gieterveen en SPW spelen gelijk in boeiende Kanaalstreekderby

Gieterveen en SPW speelden in een open wedstrijd gelijk.

Foto: Niek Drent benut een penalty namens Gieterveen.

De Kanaalstreekderby tussen Gieterveen en SPW is onbeslist gebleven. In Gieterveen scoorden beide teams drie keer voor rust en daarmee was ook direct de eindstand bepaald: 3-3. Na rust drong de thuisploeg aan op de zege, maar de gasten uit Stadskanaal wisten stand te houden. Daardoor moesten Gieterveen en SPW genoegen nemen met een punt al schoten beiden daar niet veel mee op.

In de eerste helft was het genieten geblazen voor de toeschouwers, die de ene bal na de andere bal in de goal zagen vliegen. Het ging op en neer, waarbij SPW als eerste doel trof na zes minuten spelen. Rodan Farrell scoorde met een knap schot van buiten de het strafschopgebied de openingstreffer.

Open wedstrijd

Heel lang kon SPW niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later kreeg Gieterveen een strafschop. Niek Drent ontfermde zich over het buitenkansje en faalde niet: 1-1. Het bleef een open wedstrijd en in minuut achttien was het opnieuw raak. Ditmaal kwam de thuisploeg op voorsprong via Jesse Nijhuis na een vlot lopende aanval. Maar ook die voorsprong bleef niet heel lang staan en na 26 minuten spelen was het alweer gelijk via Erik Meijer. Een minuut later was het echter ook alweer 3-2 via Jesse Nijhuis. SPW kwam echter voor rust nog weer terug via Meijer, die raak knikte uit een hoekschop.

In de tweede helft viel er minder te beleven voor beide goals, waarbij Gieterveen wel de overhand had in de tweede helft. Het lukte de thuisploeg echter niet om toe te slaan en omdat ook SPW niet echt gevaarlijk meer werd in de tweede helft bleef het uiteindelijk bij 3-3.

Foto’s Youri Pruim: Gieterveen – SPW

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Nieuw Buinen onderuit tegen WVV en Drent

Nieuw Buinen verliest langzaam maar zeker terrein in de eerste klasse F. Na een ...

Sellingen incasseert half dozijn

Na een uitstekende start van het seizoen lijkt Sellingen in een mindere fase te ...

Sellingen ruim langs concurrent Zwartemeerse Boys

Afgelopen zondag heeft Sellingen goede zaken gedaan op bezoek bij Zwartemeerse Boys. Een zes punten duel ...