HOC kroont zich tot winterkampioen na zege op Hoogersmilde

HOC won mede dankzij een trefzekere Jelle Siekman van Hoogersmilde.

HOC heeft het uitduel met Hoogersmilde eenvoudig in winst omgezet. Nadat het al vroeg op voorsprong kwam zag het de thuisploeg nog wel langszij komen in de eerste helft. Topschutter Jelle Siekman kreeg het echter op de heupen en zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat het duel voor rust al gespeeld was met een 1-4 tussenstand. Na de pauze prikte HOC er nog eentje bij in en won het uiteindelijk eenvoudig met 1-5 en is het in ieder geval al winterkampioen.

HOC begon voortvarend aan het uitduel met Hoogersmilde en het was de rappe Richard Wiggers, die na tien minuten spelen voor de 0-1 zorgde. Die voorsprong werd halverwege de eerste helft teniet gedaan door Sebastian Gryglicki: 1-1.

Siekmans kwartiertje

In de vijftien minuten voor rust was er geen sprake van een Haags kwartiertje, maar van een Siekmans kwartiertje. De spits van HOC maakte binnen het kwartier een puntgave hattrick, waardoor de bezoekers met een comfortabele voorsprong de kleedkamers opzochten.

Aan die voorsprong werd na rust nog één doelpunt toegevoegd en wederom was het Siekman die scoorde. Met vijf punten voorsprong op nummer twee Westerwolde en nog een wedstrijd te gaan tot de winterstop mag HOC zich alvast kronen tot winterkampioen van de zondag 4e klasse D.