Musselkanaal wint van Weerdinge na wonderbaarlijke comeback

Musselkanaal keek tegen een 0-3 achterstand aan, maar won uiteindelijk nog knap met 4-3.

Toen Willem van Loenen na 58 minuten de 0-3 op het scorebord bracht was er bij Musselkanaal niemand meer die nog een cent gaf voor de zwalkende ploeg. Vier minuten later was het zomaar ineens 2-3. Veertien minuten voor het einde stond het gelijk en drie minuten later strafte Musselkanaal weer gestuntel in de Weerdinge verdediging af en kwam het op een 4-3 voorsprong. Met een flinke dosis inzet werd de overwinning over de eindstreep getrokken en zo behaalde Musselkanaal de eerste punten dit seizoen in een thuiswedstrijd.

Tot veler verrassing werd de wedstrijd tussen Musselkanaal en Weerdinge op een prima bespeelbaar hoofdveld gespeeld. Ondanks de vele regen was het veld in goede conditie. Na twee nederlagen op rij was Musselkanaal weer gezakt naar de laatste plaats in de derde klasse C. Om voor de winterstop nog iets recht te zetten moet er eigenlijk twee keer worden gewonnen. Met Weerdinge en FC Ter Apel’96 nog als tegenstanders geen al te rooskleurig vooruitzicht.

Niet de mindere

Onder leiding van scheidsrechter Lubberts uit Hoogeveen was de thuisclub in de beginfase zeker niet de mindere dan Weerdinge. Na zeven minuten had de thuisclub misschien al een strafschop moeten hebben toen Rolf Kayser wilde inkoppen maar weggedrukt werd door een Weerdinge verdediger. Lubberts wuifde de protesten weg. Na twaalf minuten de eerste grote kans voor de gasten. Aron Brinks mocht op links alleen op Noah Sahetapy afgaan, maar de keeper van Musselkanaal redde fraai. Musselkanaal zag nog een schot van Rolf Kayser net naast gaan, maar was verder ook niet meer gevaarlijk in de eerste helft. Na 23 minuten kwamen de gasten op voorsprong. Ruben Manning ging in de opbouw in de fout en Brinks strafte dat genadeloos af, 0-1. Weerdinge was vanaf de voorsprong de betere ploeg. Tot echt grote kansen kwamen ze ook niet. Het gevaarlijkste waren ze nog uit een corner toen de lange Radovan Zivcic net naast kopte.

Effectieve wissels

Trainer Woortman reageerde door in de tweede helft de JO-19 spelers Lennart Fehrmann en Dion Schomaker in te brengen, die later in de wedstrijd het nodige effect sorteerden. Veel beter werd het er voorlopig niet op. Na vier minuten mocht Brinks wederom alleen door gaan, volgens velen in buitenspelpositie, en niet veel later was het 0-2. Weerdinge bleef de betere ploeg en Brinks had de score kunnen uitbreiden maar schoot de bal net over. Het was slechts uitstel van executie want niet veel later stond het toch 0-3. Weerdinge sneed opnieuw door de Musselkanaal verdediging en tot overmaat van ramp gleed Jordie Teuben ook nog eens toen hij redding wilde brengen. Voor Willem van Loenen was het toen een makkie om 0-3 te scoren.

Weerdinge op rozen en zelfs een verstokte Musselkanaal supporter kon het geploeter niet langer aanzien en toog richting huiswaarts. Deze supporter was nog maar net vertrokken of Musselkanaal kreeg ineens de geest terug. Fehrmann werd neergelegd en Kayser schoot de toegekende vrije trap van 25 meter afstand van het doel van Sjoerd Wolters heel fraai via de onderkant lat raak. Twee minuten later ging de verdediging van Weerdinge lelijk in de fout en Fehrmann kon alleen op Wolters afgaan. Via de binnenkant van de paal schoot de jongeling fraai raak en was de spanning na 62 minuten helemaal terug, 2-3. Musselkanaal ging er opeens weer in geloven en de beleving was helemaal terug. Toch was het Weerdinge wat even later een enorme kans kreeg op de 2-4, maar Brinks moest zijn meerdere erkennen na een hele fraaie redding van Sahetapy.

Vreugde bij Musselkanaal

Na 76 minuten kwam de gelijkmaker op het scorebord. Sven van Veen ging lelijk in de fout en Schomaker strafte het genadeloos af. Musselkanaal kreeg het gevoel dat er meer in zat en zowaar werd elf minuten voor het einde dit ook nog eens beloond. Wederom ging er een enorm gestuntel aan Weerdinge kant vooraf, maar Fehrmann smaakte het genoegen om zijn tweede van de middag te laten aantekenen. Tot grote vreugde van alles wat Musselkanaal was stond zomaar de 4-3 op het scorebord. Bijna had Fehrmann nog een keer gescoord maar hij speelde de bal net iets te ver voor zich uit zodat Wolters redding kon brengen. Weerdinge gooide alles naar voren en had nog een prima mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Niels Werkman zag zijn inzet ruim naast gaan waardoor het bij 4-3 bleef.