Westerwolde wint moeizaam van hekkensluiter Amboina

Westerwolde had thuis de nodige moeite met Amboina, maar boekte uiteindelijk een nipte overwinning.

In een wedstrijd die qua aantrekkelijkheid en spelniveau niet overhield, wist Westerwolde zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Amboina in een moeizame, maar belangrijke overwinning om te zetten. Menig toeschouwer werd dan ook niet warm van datgene dat door beide ploegen deze middag op de kunstgrasmat werd gelegd en het was voor Westerwolde met name in de tweede helft redelijk vaak billen knijpen. Toch wist de thuisploeg met enig kunst- en vliegwerk de bij rust verkregen voorsprong over de meet te trekken.

Vanaf de aftrap was het Westerwolde dat het initiatief qua spelbeeld en scoringskansen naar zich toe trok. Herhaaldelijk doken de voorwaartsen van de thuisclub op in het strafschopgebied van de gasten uit Assen.

Vroege voorsprong

Het was Jeremy Hekman die na twaalf minuten met een bekeken puntertje doelman Daniël Schiphof van FC Amboina passeerde. Vijf minuten later was het weer raak en ook nu was het Hekman die vanuit een voorzet vanaf links van Mark Geukes de bal met enig geluk binnenkopte: 2 – 0. Westerwolde bleef aandringen en middels goed combinatiespel zette men Amboina steeds onder druk. Een perfecte, doeltreffende kopbal van Kevin v.d. Laan werd in de 20e minuut afgekeurd na vermeend buitenspel.

Maar ook het technisch vaardige Amboina bleef strijden voor een beter resultaat. Daar waar het spelniveau van Westerwolde in de loop van de eerste helft steeds minder goed werd, daar kwamen de gasten geregeld meer en meer in de buurt van de aansluitingstreffer. In de 36e minuut werd dit, na slordig uitverdedigen van de kant van Westerwolde, dan ook bewaarheid. Het was Daniël Zimmerman die de ruststand op het scorebord zette: 2 – 1.

Goed keeperswerk

Dat deze ruststand uiteindelijk ook de eindstand werd, hadden velen niet verwacht. Amboina bleef strijden voor de gelijkmaker en Westerwolde probeerde uit aller macht de voorsprong uit te bouwen. Dat beide ploegen niet in deze doelstelling slaagden, was deels te wijten aan goed keeperswerk van beide kanten en het onzorgvuldig omgaan met de gecreëerde kansjes.

Westerwolde kwam niet verder dan een kopbal op de lat en de bezoekers vonden telkenmale de ook deze middag attent keepende Henk Hebers op haar pad. De algemene klaagzang over het niveau van de wedstrijd bleef aanzwellen en Westerwolde onderstreepte dit ook nog eens door de manier waarop een aantal verkregen corners om zeep werd geholpen. In het tweede bedrijf werd dan ook niet meer gescoord. Na negentig minuten spelen floot de prima leidende scheidsrechter Joop de Vries uit Veendam, die op het laatste moment was ingevallen voor dhr. van Leeuwen af en kon Westerwolde een enigszins zwaarbevochten overwinning noteren.