Sievert Zomer: “Nieuw Buinen neemt zondag de drie punten mee uit Pekel.”

Sievert Zomer ziet het wel goed komen met Nieuw Buinen en verwacht te winnen van Noordster.

Nieuw Buinen kent tot nu toe een moeilijk seizoen en staat momenteel laatste in de zondag 1e klasse F. Daar leek het na de eerste twee wedstrijden niet op toen er nog vier punten werden gepakt, maar daarna kwam de klad er al snel in. Met komende zondag Noordster op het programma wacht er een cruciale wedstrijd zo vlak voor de winterstop.

Sievert Zomer is echter van mening dat zijn club niet staat waar het hoort te staan en kan wel oorzaken aanwijzen waarom het minder gaat. “Blessures en pech, want de afgelopen speelrondes mistten we veel belangrijke spelers zoals bijvoorbeeld onze spits Jordy Oost. Tegen SVBO, Bergum, VKW en Heerenveen waren wij absoluut niet minder, maar wij maken de goals niet. Dan zie je dat je een echte killer mist voor de goal. Als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen komen ze alleen maar harder aan en heb je weinig geluk.”

Handhaven

Volgens Zomer is die laatste plek niet waar de Buunermonders thuishoren. “Qua veldspel hebben wij dat ook al wel laten zien tegen de ploegen uit onze klasse en gelukkig duurt het seizoen nog lang.” Handhaving gaat dan ook lukken volgens de 21-jarige speler. “Wij gaan ons zeker handhaven, daar ben ik echt niet bang voor. Als je ziet hoeveel kansen wij nog creëren tegen ploegen als SVBO, VKW en Heerenveen, dat zijn ploegen die meedraaien om het kampioenschap. Dan weet ik zeker dat wij zondag en na de winterstop gewoon punten gaan pakken.”

Vooruitkijkend naar zondag, dan wacht met Noordster een directe concurrent. Zomer is dan ook van mening dat die wedstrijd gewonnen moet worden. “Als wij deze wedstrijden winnen, dan dragen wij de rode lantaarn over aan Noordster en vinden wij weer aansluiting bij de rest van de ploegen.”

Winst tegen Noordster

Zomer verwacht dan ook een zege voor zijn ploeg, wat ook direct weleens de definitieve ommekeer kan zijn. “Noordster heeft ook last van blessures, dus die zijn ook niet op hun sterkst. Ik verwacht dat wij laten zien dat wij absoluut niet thuishoren in de onderste regionen van de 1e klasse. Daarbij kunnen we ook weer beschikken over onze spits Jordy Oost en die laat niet zomaar en kans aan zich voorbij gaan kan ik je vertellen! De drie punten nemen wij dan ook mee uit Pekel en dan is het misschien goed dat het even winterstop is, zodat we dan in het nieuwe jaar weer compleet zijn.”

Tags:

  • Show Comments (1)

  • harold woortman

    idd sievert helemaal mee eens!!

Geef een reactie

You May Also Like

Koen van Schaik wil revanche bij Valthermond

Eén van verrassingen, en mogelijk de grootste, was de uitverkiezing van Koen van Schaik ...

Arjan Scholte Aalbes: “Onze supporters verdienen drie punten!”

Keeper Arjan Scholte Aalbes speelde in januari van dit jaar een hoofdrol in de ...

Vijf vragen aan: Stefan van der Veen (Gieterveen)

Gieterveen won afgelopen zondag de eerste periode in 5F en heeft daarmee alvast een ...