Aron Berends: “Een derby wil je altijd winnen.”

Aron Berends denk dat Musselkanaal zich wel kan handhaven en verwacht een zware en mooie derby tegen FC Ter Apel ’96.

Musselkanaal heeft het moeilijk dit seizoen. Nadat de groenhemden zich het vorige seizoen wisten te handhaven via de nacompetitie, is de ploeg van trainer Wessel Woortman wederom in een gevecht tegen degradatie verwikkeld geraakt. Met de derby tegen Ter Apel op het programma wacht nog een lastige klus vlak voor de winterstop.

De 18-jarige Aron Berends erkent dat het momenteel niet goed gaat bij Musselkanaal. Gevraagd naar zijn kijk op de huidige stand op de ranglijst, reageert Berends kort, maar krachtig. “Niet heel goed. We staan onderaan en dat is nooit mooi voor een club.” Volgens Berends is het voor Musselkanaal vooral een kwestie van hard blijven werken. “We moeten proberen om elke wedstrijd voor elkaar te vechten, dan moet het haast wel goed komen. Er komt soms ook wat geluk bij kijken.”

Genieten

Over zijn eigen rol binnen het eerste elftal van Musselkanaal, stelt Berends zich bescheiden op en beseft hij zich tegelijkertijd dat hij moet genieten van de wedstrijden. “Elke wedstrijd is mooi meegenomen en omdat ikzelf een jonge speler ben, moet je van alle momenten leren.”

Berends is van mening dat Musselkanaal op termijn weer een stabiele derdeklasser moet worden, gevrijwaard van degradatiezorgen. “Ik hoop met onze jonge ploeg dat we langzaam een stabiele derdeklasser worden, maar ik denk dat we nu eerst moeten zorgen dat we dit jaar niet degraderen.”

Vertrouwen

Gezien de verhoudingen in de competitie heeft de jongeling alle vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. “Over onze eigen kansen ben ik nog altijd vol vertrouwen dat we aan het eind van het seizoen op de goede plek staan. Over titelkandidaten heb ik weinig te zeggen, maar de degradatiestrijd is en blijft spannend. Op dit moment staan wij onderaan, maar als je één of twee wedstrijden wint ziet de wereld er weer heel anders uit.”

Vorige week boog Musselkanaal zeer knap een 0-3 achterstand om in een 4-3 overwinning tegen Weerdinge. Aanstaande zondag kruist Musselkanaal de degens met Ter Apel, de trotse koploper van de derde klasse C. Berends wil dan ook niet te hoog van de toren blazen. “Ik verwacht een zware, maar vooral een mooie wedstrijd. De nummer één tegen de nummer laatst en in een derby is alles mogelijk. Uiteraard wil je een derby altijd winnen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Heldenrol voor Chris Doppler bij rentree

Of de zeer geslaagde rentree van Chris Doppler in het eerste elftal van SJS ...

Arjan Raveling: “Mussel gaat voor promotie.”

Interview met Arjan Raveling, die snel naar de 4e klasse wil met Mussel.

Niek Tieben wil revanche op SC Stadskanaal

Met een zeer fraaie goal was Niek Tieben de man die namens Musselkanaal op ...