Jelle Siekman: “40 goals en kampioen worden met HOC.”

Jelle Siekman scoort aan de lopende band en hoopt op 40 doelpunten uit te komen, maar het belangrijkste voor de spits is kampioen worden met HOC.

Foto Rianne van der Laan: Jelle Siekman (links) scoorde dit seizoen al 22 keer voor HOC.

Jelle Siekman is momenteel de absolute topschutter van de Kanaalstreek. De spits van HOC reeg de afgelopen weken de doelpunten aaneen en heeft inmiddels al 22 doelpunten achter zijn naam staan. Mede dankzij de doeltreffendheid van Siekman is HOC de trotste koploper van de zondag vierde klasse D.

Siekman kreeg het voor elkaar om twee wedstrijden achter elkaar vier keer te scoren. Een prestatie van formaat, wat ook voor de spits een unicum is. “Dit is inderdaad een unicum, ik heb bij de senioren sowieso nog nooit vier keer in één wedstrijd gescoord. Wel heb ik in het verleden wel eens vaker een hattrick gemaakt.”

40 goals

Met al 22 doelpunten op de teller is de vraag natuurlijk waar dit gaat eindigen voor de aanvaller. Siekman heeft zelf zo zijn gedachtes er wel over, maar vindt dat niet de voornaamste doelstelling. “40 goals is een mooie doelstelling, maar dat is echter niet het belangrijkste voor mij. Dat is kampioen worden met HOC en doorstoten naar de 3e klasse. Ons team heeft naar mijn mening voldoende kwaliteit om in de 3e klasse te spelen.”

Met vijf punten voorsprong op nummer twee Westerwolde is de Hunso Oring Combinatie in ieder geval op de goede weg. Dat is volgens Siekman ook de grootste concurrent in de titelstrijd. “Na onze 6-0 overwinning op Westerwolde hebben ze een indrukwekkende reeks neergezet. Zij hebben daarna zeven van de acht wedstrijden weten te winnen.”

Trouwe supporters

De goalgetter vindt dat de kracht van zijn eigen ploeg goed verdeeld is over het hele elftal. “We geven achterin heel weinig weg, waardoor we weinig goals tegen krijgen. Op het middenveld en voorin hebben we goede creatieve voetballers, wat veel kansen oplevert en daarnaast scoren we ook makkelijk.” Ook heeft Siekman nog een dankwoord richting de hondstrouwe aanhang van de club. “Ik wil nog even benadrukken dat HOC geweldige supporters heeft, waarbij het regelmatig voorkomt dat er bij uitwedstrijden meer HOC-supporters zijn dan supporters van de thuisclub.”

Jaar goed afsluiten

Zondag stat de laatste wedstrijd van het jaar op het programma en dan komt Kanaalstreekgenoot Sellingen op bezoek in Odoorn. Siekman denkt dat het voor de Sellingers de laatste kans zal zijn om nog mee te doen om de titel. “Voor Sellingen is het aanhaken of afhaken en voor ons is het een belangrijke wedstrijd om met een goede uitgangspositie de winterstop in te gaan met het oog op de titelstrijd.”

Siekman verwacht dat de drie punten dan ook in Odoorn blijven. “Ik ga uit van onze eigen kracht. Als wij ons niveau halen moeten wij van elke tegenstander in deze competitie kunnen winnen. Aan onze motivatie zal het zondag zeker niet liggen, wij willen graag de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend afsluiten.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Erik-Jan Veerbeek: “Er komen mooie jaren aan voor Sellingen”

Erik-Jan Veerbeek kwam jarenlang uit voor Valthermond, waar hij als spelmaker zorgde voor de ...

Anne Sybesma is altijd met sport bezig

Het huidige seizoen is het derde seizoen van Anne Sybesma bij eersteklasser Nieuw Buinen. ...