Nieuw Buinen, Borger en HOC plaatsen zich voor kwartfinale Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Nieuw Buinen, Borger en HOC plaatsten zich voor de kwartfinale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Foto Andries Middelbos, Samad Faraouni (Nieuw Buinen) was de absolute uitblinker van de avond.

In een goed gevulde sporthal De Koel hebben Nieuw Buinen, Borger en HOC zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. Dat Nieuw Buinen zich zou plaatsen voor de kwartfinale was te verwachten, maar het werd in de laatste wedstrijd wel verrast door een gretig Borger, dat zich ongeslagen als nummer twee van de poule plaatste voor de kwartfinale. HOC had aan zeven punten ook genoeg om door te gaan als één van de beste nummers drie.

Favoriet Nieuw Buinen trapte de avond af tegen 5e klasser EEC. Onder aanvoering van Samad Faraouni, die deze avond veruit de beste speler van de zaal was, beleefden de Buunermonders een gemakkelijke openingswedstrijd. EEC werd met 5-1 aan de kant gezet, waarna het de beurt was aan Borger en HOC. Twee ploegen die om de tweede plaats zouden gaan strijden met Gasselternijveen. Borger speelde met veel pressie, maar zag HOC in de omschakeling twee keer toeslaan. Die schade werd nog gerepareerd en dus eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. Gasselternijveen opende daarna met een zege op EEC, waarna Nieuw Buinen ook HOC eenvoudig aan de zegekar bond: 3-1.

Strijd om de tweede plaats

Borger trad voor de pauze nog aan tegen Gasselternijveen en had baat bij een overwinning. Ondanks dat het de betere van de twee was kwam het niet verder dan opnieuw een 2-2 gelijkspel. HOC begon na de pauze tegen EEC en won deze wedstrijd met 3-0, waarna Nieuw Buinen zich in de volgende wedstrijd tegen Nieveen plaatste voor de kwartfinale: 5-0. Daarmee was tevens de eerste plaats veilig gesteld en dus konden Borger, HOC en Gasselternijveen gaan strijden om de tweede plaats.

Borger moest dus winnen van buurman EEC en deed dat ook eenvoudig met 5-1 en kwam daarmee op vijf punten. HOC en Gasselternijveen hadden beiden vier punten dus een overwinning was nodig voor plaatsing voor de kwartfinale. Spannend werd het nooit in deze wedstrijd, want HOC walste over Nieveen heen: 6-0.

Sensationeel slot

De laatste wedstrijd ging tussen Borger en Nieuw Buinen, waarbij Borger zeker een punt nodig zou hebben om nog kans te maken op de kwartfinale. Het werd uiteindelijk nog een sensationele afsluiter van deze avond. Nieuw Buinen was al zeker van plaatsing en dat was ook wel enigszins terug te zien in die laatste wedstrijd. Ondanks een vroege voorsprong van Nieuw Buinen, kwam Borger knap terug en oogde het nog zeer gretig die laatste wedstrijd. Mede dankzij uitblinker Melvin Ottens, die ook topscoorder van de hal werd namens Borger, wonnen de groenhemden verrassend met 4-2 en plaatste het zich ongeslagen als nummer twee van de poule voor de kwartfinales.

Foto’s: Andries Middelbos Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi Sporthal de Koel

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rood voor Groningen, blauw voor Drenthe

Onlangs is er, op basis van data van de KNVB, een onderzoek gedaan naar ...

Sander Eising nieuwe hoofdtrainer SC Angelslo

SC Angelslo heeft Sander Eising aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor het nieuwe voetbalseizoen.

Schema nacompetitie bekend

Schema voor het nacompetitievoetbal, de route voor de Kanaalstreekclubs is bekend.