Titan plaatst zich voor halve finale, Borger met opgeheven hoofd uit het toernooi

Titan plaatste zich voor de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, Borger werd uitgeschakeld.

Foto: Het was feest in de kleedkamer van Titan, dat zich plaatste voor de halve finale van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi.

In een bomvolle Mondenhal in Nieuw-Weerdinge heeft thuisploeg Titan zich weten te plaatsen voor de halve finale. De Titanen werden met drie overwinningen tweede achter het ongenaakbare ASVB, dat alle vier de poulewedstrijden won. Borger redde het niet met vier punten, maar weerde zich kranig deze avond en kon met opgeheven hoofd het toernooi verlaten.

Borger mocht in Nieuw-Weerdinge de avond aftrappen tegen Klazienaveen en wist eigenlijk dat het direct de eerste wedstrijd moest winnen om kans te maken op een plekje in de halve finale. Dat lukte de groenhemden niet, die nog wel via Gert Jakobs op een 0-1 voorsprong kwamen. Klazienaveen kwam echter nog langszij en het gelijkopgaande duel kende dan ook een gelijke eindstand van 1-1.

Uitblinker Smidt

Daarna was het de beurt aan Titan dat opende tegen Sleen. Dat bleek al gauw de zwakste broeder te zijn deze avond. Titan dat in Jos Smidt de beste man van de avond had kwam via diezelfde Smidt op een 2-0 voorsprong, maar liet het nog even spannend worden door een gele kaart voor Harm Jan Moesker. Sleen kwam terug tot 2-1, maar Titan maakte er snel 3-1 van via Thijs Over en won uiteindelijk met 4-1 door een fraai doelpunt van Moesker.

Verlies en winst voor Borger

Borger trof in de tweede wedstrijd de favoriet van deze avond, ASVB uit Blijham. Of beter gezegd zaalvoetbalteam WMC, dat in de topklasse van het zaalvoetbal acteert. Dat het team voornamelijk uit zaalvoetballers bestond was te zien, maar toch had Borger bijna een puntje kunnen stelen. Het kwam op een 1-0 achterstand tegen ASVB, maar die stand bleef heel lang staan tot een paar minuten voor tijd. Rowan Tiktak kreeg een niet te missen kans op de gelijkmaker, maar kreeg het voor elkaar om voor open doel te missen. In de laatste minuten liep ASVB alsnog uit naar een 3-0 zege. Die zege kreeg ook een vervolg tegen Titan, dat ook niet tot scoren kwam tegen de Blijhammers en met 2-0 verloor. In wedstrijd drie was Sleen de opponent van Borger en die wedstrijd moest gewonnen worden om nog uitzicht te houden op de halve finale. Dat bleek ook geen probleem te zijn voor de groenhemden, die in een vermakelijk en doelpuntrijk duel met 7-3 zegevierden.

Kanaalstreekclash

Daarna was het tijd voor de Kanaalstreekclash tussen Titan en Borger. Borger moest haar laatste wedstrijd winnen, maar ook Titan was gebaat bij een goed resultaat. Het werd een leuke open wedstrijd tussen de vierdeklassers, waarbij Titan de leiding nam via Rick Hendriks. Moesker liep daarna weer tegen een gele kaart aan en niet veel later zorgde Matthijs Brink voor de gelijkmaker, al kwam deze wel curieus tot stand. Het spel bleef op en neer gaan met kansen voor beide teams. Het was Titan dat opnieuw de voorsprong wist te pakken via uitblinker Smidt en dat bleek wel de beslissing te zijn in de wedstrijd. Via Hendriks en Smidt liep Titan uiteindelijk nog uit naar een 4-1 overwinning. Daarmee zat het toernooi voor Borger erop terwijl Titan zich al zo goed als zeker had geplaatst voor de halve finale. De kers op de taart volgde voor Titan nog in de slotwedstrijd waarin Klazienaveen met 2-0 werd verslagen en zo werd Titan tweede achter ASVB en plaatste het zich voor de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

Foto’s Andries Middelbos: Foto’s Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi Kwartfinale Nieuw-Weerdinge

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Transfertalk: Deadline Day

Overzicht van de transfermutaties in de Kanaalstreek.

HOC in de ban van Protos Weering

Debuteren op Protos Weering en direct doordringen tot de halve finale. Vierdeklasser HOC is ...