Nieuw Buinen plaatst zich voor tussenronde en houdt zicht op finaleplek

Nieuw Buinen werd tweede in de poule en plaatste zich daardoor voor de tussenronde.

In het Activum in Hoogeveen heeft Nieuw Buinen zich weten te plaatsen voor de tussenronde van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De Buunermonders moesten in Noordscheschut hun meerdere erkennen, maar eindigden met negen punten achter de foutloze Schutters op een tweede plaats. Daardoor heeft Nieuw Buinen nog een kans om zich te plaatsen voor de finale, al zal het dan wel de tussenronde moeten winnen.

De loting voor de halve finale leek Nieuw Buinen gunstig gezind met ploegen als EMMS, Protos, Zuidwolde en Noordscheschut. Er zouden kansen liggen voor de Buunermonders, maar met Noordscheschut wachtte in de openingswedstrijd wel direct de grootste concurrent van de avond. Het leverde niet de gewenste start op voor Nieuw Buinen, dat met 4-0 verloor van de Schutters.

Herstel

De valse start werd wel goed hersteld tegen Protos, dat de eerste wedstrijd verrassend had gewonnen van Zuidwolde. Roy Feiken bracht Nieuw Buinen op een 2-0 voorsprong, waarna deze verder werd uitgebouwd door Thijs Hateboer en Jordy Oost: 4-0. De 4-0 zege kreeg een goed vervolg tegen Zuidwolde, dat met 4-1 aan de kant werd geschoven. Daarmee nestelde Nieuw Buinen zich op de tweede plaats, waar ook Bergentheim nog voor in aanmerking kwam.

Duel om de tweede plaats

Inmiddels had Noordscheschut ook zijn derde wedstrijd van de avond gewonnen en dus stevenden de Schutters op de poulewinst af. Het duel tussen Nieuw Buinen en Bergentheim werd dus een rechtstreeks duel om de tweede plaats. Nieuw Buinen begon goed en kwam op 1-0 via Hateboer, die er ook 2-0 van maakte. Met de 3-0 van Oost leek de wedstrijd definitief beslist al kwam Bergentheim toch nog terug tot 3-2. Maar verder lieten de Buunermonders het niet meer komen en werd plaatsing voor de tussenronde een feit en is de kans op een finaleplek nog altijd levend. In die tussenronde moet Nieuw Buinen zien af te rekenen met EMMS, Elim, Gramsbergen en ZZVV.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Batse Toernooi in het teken van ‘Opkikker’

De organisatie van het Batse jeugdoernooi van v.v. Musselkanaal heeft dit jaar Stichting Opkikker ...

Geslaagde keepersdag Boy Nijgh Voetbalschool

Op vrijdag 6 mei jl. vond de tweede editie van de keepersdag van de Boy ...

Kanon van de Kanaalstreek

FC Kanaalstreek houdt in het seizoen 2015-2016 een lijst van doelpuntenmakers bij. Aan het einde van het ...