Nieuw Buinen plaatst zich na zinderende ontknoping voor finale Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Nieuw Buinen heeft zich geplaatst voor de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

Nieuw Buinen is erin geslaagd om woensdagavond de tussenronde van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi te winnen. In sporthal Angelslo bleef het uiteindelijk ongeslagen en verzamelden de Buunermonders tien punten. Dat was één meer dan titelverdediger Elim, waardoor er zaterdag een nieuwe winnaar zal komen.

In een bomvolle sporthal Angelslo in Emmen had Nieuw Buinen gezien dat Elim de avond goed was begonnen met een 5-0 zege op Gramsbergen. Maar ook de Buunermonders kenden een goede start tegen ZZVV. Al snel had Thijs Hateboer voor de voorsprong gezorgd, waarna deze werd verdubbeld door Robert Hamming. De ploeg uit Zuidwolde kwam nog wel terug tot 1-2 door het inzetten van een extra veldspeler in plaats van de doelman. Daardoor werd het de laatste vijf minuten billenknijpen, maar de 1-2 werd over de streep getrokken.

De volgende opponent was EMMS en dat bleek uiteindelijk geen moeilijke horde te zijn voor Nieuw Buinen. Ondanks een 1-0 achterstand werd de opgelopen schade snel gerepareerd. Theo Gennissen twee keer en Robert Tieks twee keer zorgden ervoor dat Nieuw Buinen op een ruime voorsprong kwam. Daarna maakte Roy Feiken er nog 1-5 van en mocht EMMS ook nog wat terugdoen: 2-5.

Strijd tussen Nieuw Buinen en Elim

Ook Elim had zijn twee wedstrijden gewonnen en dus was het duidelijk dat het deze avond tussen Nieuw Buinen en Elim ging. Voor de Elimieten was de wedstrijd tegen de Buunermonders de laatste. Elim had inmiddels ook de derde wedstrijd gewonnen en het doelsaldo was ook sterk in het voordeel van Elim. Voor Nieuw Buinen gold dan ook dat er gewonnen moest worden. De wedstrijd begon voorzichtig met wat kansen over en weer, maar beide doelen bleven nog schoon. Naarmate de wedstrijd vorderde begon Nieuw Buinen wel steeds verder aan te dringen en dat resulteerde uiteindelijk in een verdiende 1-0 voorsprong via Hamming na een mooie aanval. Even later werd het ook 2-0 via Hateboer en leek de wedstrijd beslist. Elim zette een extra veldspeler in en dat resulteerde twee minuten voor tijd in de 2-1. Daarbij onstond tumult wat Hateboer een gele kaart opleverde. Elim kon daar niet meer van profiteren wat frustraties opleverde bij Mike Doldersum die ook geel kreeg. Daardoor bleef Nieuw Buinen relatief gemakkelijk overeind en had het de beste papieren voor de finale.

Zinderende ontknoping

Dan moest er wel minimaal gelijk worden gespeeld in de laatste wedstrijd tegen Gramsbergen, want het doelsaldo van Elim was een stuk beter. En het werd een waar spektakelstuk die laatste wedstrijd, waarbij uitschakeling zelfs dichtbij leek voor Nieuw Buinen. Gramsbergen gaf het niet cadeau en nam brutaal de leiding met een 0-2 voorsprong. De Buunermonders vonden snel de aansluiting via een geweldige knal van Feiken. Die trof even later nog de paal, maar dat deed Gramsbergen niet. Dat scoorde de 1-3 en dus leek de situatie steeds penibeler te worden voor Nieuw Buinen. De rug werd echter gerecht en via tweemaal Gennissen kwam het knap terug tot 3-3. Even later volgde het absolute hoogtepunt van de avond met een sublieme goal van Hateboer. Hateboer stuurde zijn tegenstanders het bos in en scoorde met een prachtig stiftje: 4-3. Gramsbergen kwam echter toch nog weer terug tot 4-4. En dus werd het nog billenknijpen in die laatste minuten, maar gescoord werd er niet meer. Zo plaatste Nieuw Buinen zich na een ware thriller voor de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

  • Show Comments (1)

  • harold woortman

    gefeliciteerd topper jullie verdienen dit en zijn voor mij nu al de kampioenen!!

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma zondag 24 februari

Overzicht van de competitiewedstrijden die zondag op het programma staan.

Updates uit Spanje: meer verlies voor Jeugdteam

Na de twee teleurstellende nederlagen hebben de jongens van de begeleiding afgelopen nacht vrijaf ...

Spain Trophy door de ogen van René Nijgh

De redactie van FC Kanaalstreek heeft de trainer van het Jeugdteam Kanaalstreek, René Nijgh, ...