Nieuw Buinen moet genoegen nemen met vijfde plaats op Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Nieuw Buinen werd vijfde tijdens de finaledag van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

Nieuw Buinen is op de finaledag van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi tot een vijfde plaats gekomen. De Buunermonders wisten zich in een poule met MSC en Noordscheschut niet te plaatsen voor de kruisfinales. Daar deed Nieuw Buinen zich zelf mee te kort, want er lagen kansen op plaatsing voor de kruisfinales. Dat lukte uiteindelijk niet en dus moest Nieuw Buinen het doen met de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats. Die wedstrijd werd eenvoudig gewonnen van CSVC, waardoor een vijfde plaats het resultaat van deze finaledag werd.

Met MSC en Noordscheschut kon Nieuw Buinen spreken van een zeer pittige loting. De oranjehemden begonnen tegen MSC, dat de eerste wedstrijd met 4-2 had gewonnen van Noordscheschut. De Buunermonders begonnen sterk en stonden na twee minuten spelen al op een 0-1 voorsprong via Thijs Hateboer. Heel lang bleef die voorsprong niet staan, want na zes minuten scoorde Justin Benjamins de gelijkmaker. Daar bleef het ook bij, ook omdat beide ploegen naarmate de wedstrijd vorderde met deze stand wel konden leven.

Pech

Een punt tegen Noordscheschut zou voor Nieuw Buinen dus volstaan voor plaatsing voor de kruisfinales. De schutters moesten winnen en namen ook de leiding via Melvin Mol. Toen diezelfde Mol er na een kwartier spelen ook 0-2 van maakte leek het over en uit te zijn voor Nieuw Buinen. De Buunermonders kwamen echter drie minuten voor tijd nog terug tot 1-2 via Hateboer en plotseling was de spanning weer helemaal terug. Hateboer had zijn elftal naar de kruisfinale kunnen schieten, maar raakte twintig seconden voor tijd de lat. Pech voor Nieuw Buinen, geluk voor Noordscheschut dat zich uiteindelijk plaatste voor de kruisfinale.

Vijfde plaats

Voor Nieuw Buinen restte daardoor alleen nog maar de strijd om de zesde en vijfde plaats. Daarin moest het aantreden tegen CSVC. Een echte wedstrijd werd het nooit, want Nieuw Buinen was simpelweg te sterk. Via een eigen doelpunt van Rick Bos en tweemaal Hateboer liep het eenvoudig uit naar een 3-0 zege. Zo eindigde Nieuw Buinen op de vijfde plek van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, dat uiteindelijk werd gewonnen door MSC.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Kerstzaalvoetbal: Gieterveen kansloos, gastheer door

Gastheer Gieten heeft de halve finale van het eigen Kerstzaalvoetbaltoernooi gehaald. In de poule ...

TEVV wil op zaterdag voetballen

Het bestuur van zondag-eersteklasser TEVV is onlangs verzocht of zij een nieuw te vormen ...