Robert Oosting: “Mooi instapmoment om aan de slag te gaan als seniorentrainer.”

Robert Oosting, nu nog speler van Stadskanaal, wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Gasselternijveen.

Met ingang van volgend seizoen wordt Robert Oosting hoofdtrainer van het vlaggenschip van VV Gasselternijveen. Doordat Oosting ervoor kiest een zondagteam te gaan trainen, wordt de tweede seizoenshelft (voorlopig) de laatste in het tenue van SC Stadskanaal. Oosting ziet zijn nieuwe uitdaging met veel zin tegemoet, overweegt het spelen op zaterdag en wil bovenal het maximale eruit halen bij SC Stadskanaal in het huidige seizoen.

De 29-jarige Oosting combineert al jaren het voetballen met het trainerschap. Hij geeft aan dat zijn keuze voor Gasselternijveen een weloverwogen besluit is geweest. “Als trainer heb je altijd bepaalde clubs in je hoofd waar je wel eens trainer van zou willen worden. Gasselternijveen stond ook op dat lijstje. Ik heb meerdere aanbiedingen gekregen, maar de gesprekken bij Gasselternijveen voelden het best. Ze hebben een hele jonge selectie, waar nog veel rek in zit. Vorig jaar zijn ze gepromoveerd en nu staan ze mooi bovenin de middenmoot. Ik hoop met deze selectie nog een stap te kunnen maken. Ik train al ruim tien jaar de jeugd en de meeste mensen weten wel dat ik meer ambitie als trainer heb. De ervaring die ik heb opgedaan bij ACV, ook bij de eerste selectie, smaakt naar meer. Ik denk daarom ook dat het nu een mooi instapmoment is om aan de slag te gaan als seniorentrainer.”

Gasselternijveen

Gevraagd naar zijn verwachtingen voor wat betreft Gasselternijveen gaat het vooral om het ontwikkelen van zijn toekomstige selectie. “Het is een team met veel jonge jongens, dus aan mij de taak om er een hecht team van te maken, waarbij plezier voorop staat en ze proberen te helpen in hun ontwikkeling. Zowel als individu als dat ze als team stappen gaan maken. Ik verwacht niet dat er jongens weg zullen gaan en er komen enkele onder-19 spelers over. Dat is natuurlijk goed voor de breedte, maar ook in de concurrentiestrijd om de felbegeerde basisplaatsen. Aan mij de taak om het team een duidelijke speelwijze te bieden, waarbij we daar als team gericht mee aan de slag kunnen gaan en proberen mooie resultaten te halen met aanvallend voetbal.”

Zaterdagvoetbal

Een gevolg van de keuze tot het hoofdtrainerschap op de zondag is dat Oosting zelf niet meer op zondagmiddag zijn wedstrijden kan afwerken. Het voetbaldier sluit niet uit dat hij op zaterdag gaat spelen. “Nadat bekend werd gemaakt dat ik trainer werd bij Gasselternijveen, kwamen de dag erop al enkele telefoontjes van diverse zaterdagclubs of ik daar zou willen voetballen. Bij Stadskanaal trainde ik 1x per week en onderhield ik mijn eigen conditie in de vrije tijd die ik had. Op dit moment ben ik superfit en gaat het met mijn knie ook top. Binnenkort ga ik bij een aantal clubs op gesprek. Mocht er niks uitkomen, dan blijf ik lid bij SC Stadskanaal en zal ik af en toe met een lager elftal een wedstrijd op de zondagochtend pakken.”

Goed afsluiten

Voor het allemaal zover is, zal de aanvoerder eerst het seizoen met SC Stadskanaal tot een zo goed mogelijk einde willen brengen. Hij neemt hierbij een leidende rol op zich en probeert de jonge spelers met zijn ervaring te helpen. “Ik vind dat wij het boven verwachting doen met een keurige vierde plek tot op heden. We zijn een hecht team en spelen ook als een collectief. We geven weinig weg in de verdediging, maar daarentegen scoren we heel moeizaam en daar zit zeker een stukje verbetering in. Ook het voetbal mag hier en daar nog wel wat beter. Vaak zijn de middenvelders aan de bal nog iets te druk, waardoor je soms een verkeerde keuze maakt met als gevolg dat we achteruit moeten. Als we daarin gaan groeien kan het nog heel mooi gaan worden. We beginnen tegen de nummer 1 en 2 thuis, dus dat zijn gelijk al cruciale wedstrijden. Als wij die goed doorkomen, dan kunnen we ver komen. We moeten ook reĆ«el zijn en op dit moment staan we er hartstikke goed voor. Als wij aan het einde van het seizoen bij de eerste 6 staan, dan hebben we het goed gedaan met zijn allen.”

Toekomst Knoalster voetbal

Oosting is van mening dat de toekomst van de SC er rooskleurig uitziet, vindt de verlenging met trainer Rick Slor een goede zet en gooit tegelijkertijd de knuppel in het hoenderhok voor wat betreft de toekomst van het ‘Knoalster’ voetbal. “Ik ben blij dat Rick Slor heeft verlengd, want daar heeft de club echt een goede trainer aan. De eerste selectie is heel erg jong en daar zit nog veel rek in. Al hoop ik wel dat de ouderen nog een paar seizoenen doorgaan, want met alleen de jonge jongens gaat het lastig worden. Hoe ik het over een paar jaar zie, dat is lastig te zeggen. Wat je veel ziet, is dat jongens op zaterdag willen voetballen. Hier moet de club wel op gaan inspelen om geen leden kwijt te raken. Het ligt misschien gevoelig, maar een keer een gesprek aangaan met SJS om de jeugd samen te voegen. Als je ooit weer naar divisie-niveau wilt in de regio, dan zal je wat moeten gaan doen met je jeugd. En wie weet met je vlaggenschip een FC Klazienaveen scenario.”

Stunten tegen de koploper

Op zondag 20 januari treft SC Stadskanaal op eigen veld koploper Dalfsen. Voor Oosting is dit een onbekende, dus is het afwachten hoe de verhoudingen liggen. “Het is lastig te zeggen, want ik heb ze nog nooit zien spelen. Maar ze doen het hartstikke goed. Ik denk dat het een spannende wedstrijd zal gaan worden. Na de winterstop is dit weer de eerste belangrijke wedstrijd en dat brengt altijd weer een andere spanning mee. Ik zie ons thuis wel stunten. We kunnen leunen op onze sterke defensie, dus ik voorspel een 1-0 overwinning.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Armand Louissen gaat met Nieveen voor handhaving, niet voor verzorgd voetbal

De laatste weken vallen de prestaties van v.v. Gasselternijveen in positieve zin op. In ...

Stephan de Vries: voorbeeld bij Valthermond

Hij scoort niet zoveel als Edwin Drenth en heeft niet de techniek van Theo ...