Voorbeschouwing speelronde 13 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat de dertiende speelronde van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 13.

Stadskanaal – Dalfsen

Stadskanaal weet gelijk waar het aan toe is na de eerste twee speelrondes na de winterstop. Aanstaande zondag treft het in eigen huis koploper Dalfsen en een week later komt runner-up Lemelerveld naar Stadskanaal. De Knoalsters presteren naar behoren dit seizoen en vinden zich terug op een vierde plaats. Wil het dit seizoen echt nog een gooi doen naar de titel, dan zal het zondag moeten winnen van Dalfsen om de spanning weer volledig terug te brengen in 2L. Stadskanaal zal vooral leunen op de hechte defensie, gezien het slechts dertien doelpunten tegen kreeg in elf wedstrijden. Als de Knoalsters daarop kunnen vertrouwen dan kan één doelpunt zo maar genoeg zijn om de drie punten in Stadskanaal te houden.

Gieterveen – Gasselternijveen

Slechts 5 kilometer is het verschil tussen beide dorpen en dus kunnen we spreken van een echter burenderby. Een Kanaalstreekderby, die door beide teams ook wel bestempelt wordt als de wedstrijd van het jaar. Van de buurman wil je immers niet verliezen en dus zullen zondag de messen geslepen zijn. Gieterveen kende een teleurstellende eerste seizoenshelft met momenteel een dertiende plaats op de ranglijst. Buurman Gasselternijveen verging het een stuk beter. De promovendus presteerde een stuk beter en een huidige zesde plek mag dan ook als een prima prestatie worden genoemd. De Nieveners zullen de aansluiting met de subtop willen behouden, Gieterveen zal van de onderste plaatsen weg willen. Maar vooral een wedstrijd die gewonnen moet worden, al was het alleen maar om een half jaar met de borst vooruit te kunnen lopen.

Bareveld  – SPW

Een derby tussen twee ploegen die tot nu toe een moeizaam seizoen kennen. Bareveld promoveerde uit de vijfde klasse, maar weet zich nog goed staande te houden al komt de degradatiezone wel steeds dichterbij. Eén van die ploegen die op de Barevelders jaagt is SPW, dat twee plekken lager staat op plaats elf. Een positie die de Knoalsters zich voorafgaand aan het seizoen niet gewenst hadden. En dus moet de weg omhoog zo snel mogelijk weer gevonden worden. Een overwinning op Bareveld zou dan ook meer dan welkom zijn. Bareveld zal echter willen winnen om zichzelf wat meer lucht te verschaffen. Voldoende ingrediënten aanwezig om er een boeiende pot voetbal van te maken.

Buinerveen – De Treffer ‘16

Ook in 5F een belangrijke Kanaalstreekderby. En wel tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. Wie kan er in het spoor blijven van koploper Alteveer, dat momenteel een voorsprong van vijf punten heeft, zal de grote vraag zijn. Lukt het Buinerveen om de punten in eigen huis te houden of gaat De Treffer ’16 er met de zege vandoor. Koploper Alteveer zal ongetwijfeld hopen op een gelijkspel, al heeft die met Weiteveense Boys thuis op het programma ook een pittige opgave. Als Buinerveen of de Treffer ’16 weet te winnen, dan zou het zo maar eens een mooie zondag kunnen worden voor één van beide ploegen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gerko Scheper: “Onstwedder Boys moet strijden voor promotie.”

Gerko Scheper is van mening dat Onstwedder Boys mee moet strijden om promotie naar ...

Programma zondagvoetbal 14 november

Overzicht van de competitiewedstrijden die zondag 14 november op het programma staan.

Standen zaterdagvoetbal

Overzicht van de standen van het zaterdagvoetbal.