Voorbeschouwing speelronde 15 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat de vijftiende speelronde van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 15.

Musselkanaal – Sleen

Aanstaande zondag staat voor Musselkanaal de belangrijke thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Sleen op het programma. Een wedstrijd waarin winst het enige is wat telt voor de Groenwitter. Het verschil tussen beide teams is momenteel drie punten, maar Musselkanaal speelde ook al drie wedstrijden meer. Musselkanaal dat op een twaalfde plek staat kan echter ook zo maar een flinke voorsprong op de ranglijst maken, gezien het verschil met nummer acht Twedo slechts twee punten is. Winst is dus in alle opzichten belangrijk voor Musselkanaal, dat met drie punten zichzelf weer wat lucht kan verschaffen. Bij een nederlaag nemen de degradatiezorgen toch enigszins toe in Musselkanaal.

Bareveld – Gasselternijveen

Een derby in de zondag 4e klasse D tussen twee teams die in de middenmoot bivakkeren. Wel met het verschil dat Bareveld aan de onderkant daarvan staat en Gasselternijveen aan de bovenkant. Nieveen staat er als promovendus iets florissanter voor dan de andere promovendus. Al is het verschil tussen beide elftallen slechts vijf punten en dus kan Bareveld het gat verkleinen. Een overwinning zou zeker goed uitkomen voor de Barevelders, die daarmee ook de gevarenzone verder achter hun zullen laten. Gasselternijveen zal graag de aansluiting met de subtop willen vinden, maar zal dan wel drie punten moeten meenemen uit Bareveld.

EEC – De Treffer  ‘16

Een streekderby in de zondag 5e klasse E tussen een laagvlieger en hoogvlieger. EEC zal niet tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft, waarin de prestaties wat achterbleven. Hoe anders zal dat bij De Treffer zijn, dat voorlopig meedoet in de strijd om het kampioenschap. Een tweede seizoenshelft biedt altijd weer nieuwe kansen en dus is de vraag hoe beide elftallen uit de winterstop zijn gekomen. Kan de Treffer ’16 mee blijven doen om de titel of kan het die kansen na zondag gelijk al in de prullenbak gooien, dat zal de grote vraag zijn.

Alteveer – Buinerveen

Een echte topper in de zondag 5e klasse E tussen Alteveer en Buinerveen. Alteveer is momenteel de trotse koploper en heeft een voorsprong van vijf punten op Buinerveen. Het kan direct een concurrent op een flinke achterstand zetten en zal dat zeker niet willen nalaten. Wil Buinerveen in de race blijven dan zal het in ieder geval niet moeten verliezen, want dan lijkt de titel voorlopig uit zicht. De vorige ontmoeting wist Alteveer in Buinerveen te winnen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Het kan dan ook een boeiende topper worden in de zondag 5e klasse E.

Veelerveen – JVV

De absolute kelderkraker in de zondag 5e klasse E tussen de nummer 14 en 13 van de ranglijst. De inzet is duidelijk en dat is de laatste plaats niet in handen krijgen. Die is momenteel voor Veelerveen, dat slechts een punt minder heeft dan JVV. De vorige ontmoeting eindigde in een eclatante 8-0 overwinning voor JVV. JVV zal vooral rekenen op de doelpuntenproductie van Dennis de Roo, die in de vorige ontmoeting maar liefst vier keer scoorde. Veelerveen zal zich echter niet weer zo makkelijk na de slachtbank willen laten leiden, dus JVV is gewaarschuwd.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Voorbeschouwing speelronde 15 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Programma zondag 1 december

Overzicht van de competitiewedstrijden die zondag op het programma staan.