Hoogersmilde en Westerwolde houden elkaar in evenwicht

Hoogersmilde en Westerwolde speelden gelijk en dat was een juiste afspiegeling van de wedstrijd.

Op een prima bespeelbaar hoofdveld in Hoogersmilde voltrok zich zondagmiddag de enige wedstrijd in de vierde klasse D van deze speeldag. Na een wedstrijd die twee gezichten kende, nam Westerwolde een punt mee uit Hoogersmilde. De 1:1 eindstand was al bij rust bereikt en menigeen was het met elkaar eens dat dit een goede afspiegeling van het geboden spel en dus een terechte uitslag was.

De gememoreerde twee gezichten waren met name van toepassing op het veldspel en de daarbij gecreëerde kansen door beide teams gedurende beide speelhelften. In de eerste vijfenveertig minuten was Hoogersmilde de bovenliggende partij. De ploeg van trainer Woudenberg startte iets feller en bij Westerwolde was het zichtbaar even wennen aan het spelen op gewoon gras in plaats van het eigen kunstgras in Vlagtwedde. Het was dan ook Hoogersmilde dat in de 14e minuut, na een aantal kleine kansen voorafgaande, middels een diagonale schuiver van Robin Hatzmann op voorsprong kwam.

Mooiste voetbalmoment

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Westerwolde beter in de wedstrijd en wist zich steeds meer aan de omstandigheden aan te passen. Het mooiste voetbalmoment in deze wedstrijd kwam dan ook in de 40e minuut op naam van Westerwolde. Vanuit de geliefde counter stoomde Kevin van der Laan over de linkerkant op richting het doel van keeper Flokstra van Hoogersmilde en met een schitterende crosspass bracht van der Laan zijn jongere broer René van der Laan oog in oog met de sluitpost van Hoogersmilde. Beheerst krulde de snelle spits de bal in de verre hoek: 1-1. Met de gelijke stand zochten beide elftallen de kleedkamers op.

Harmonie

Na de pauze een beter Westerwolde. Daar waar er voor Hoogersmilde in dit bedrijf geen noemenswaardige doelkansen vielen te noteren, had Westerwolde nog wel een drietal mogelijkheden om de volle buit mee te nemen in de bus richting Vlagtwedde. Dat dit niet gebeurde was vooral te wijten aan het niet op scherp staan van het vizier van de voorwaartsen van de gasten en de goede parades van de goalie van de thuisploeg. Zoals wel vaker bij een gelijke stand in het laatste deel van een wedstrijd, dreigde de wedstrijd nog even te ontsporen. Een felle tackle van Marko Bultstra op Frank Riks kwam hem op geel te staan en de arbiter moest dan ook alle zeilen bijzetten om het duel in goede banen te leiden. Ook een charge op Kevin van der Laan, die daarna geblesseerd het veld moest verlaten, werd niet op de juiste waarde beoordeeld. Gelukkig hielden spelers en begeleiding van beide teams het hoofd er daarna goed bij en konden dan ook gezamenlijk en in goede harmonie met een terechte eindstand van het veld stappen.