Voorbeschouwing speelronde 12 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat de 12e speelronde van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 12.

Borger – CSVC

De rode lantaarndrager tegen de koploper van 4E op sportpark de Drift in Borger. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop en dus is het de vraag hoe de clubs uit de winterpauze zijn gekomen. In ieder geval zijn de belangen voor beide elftallen wel duidelijk. Borger moet het vege lijf zien te redden in de tweede seizoenshelft al lijkt dat bijna een schier onmogelijke opgave. In de eerste seizoenshelft haalde het slechts één schamel punt, dus heel veel slechter kan het in de tweede seizoenshelft niet gaan. De opdracht is duidelijk en dat is proberen om MSC te achterhalen om zo rechtstreekse degradatie proberen te voorkomen. Daarvoor moeten de groenhemden een gat overbruggen van zeven punten.  CSVC is momenteel de koploper van 4E, al moet het de koppositie delen met Onstwedder Boys. De Coevordenaren zijn dan ook hevig verwikkeld in een kampioensstrijd en zullen dus zeker niet drie punten willen laten liggen tegen de hekkensluiter. De eerste wedstrijd werd eenvoudig gewonnen door CSVC met 4-0, maar of het aankomende zaterdag weer zo makkelijk zal gaan is nog maar de vraag.

Vitesse ’63 – Onstwedder Boys

Direct een topper in zaterdag 4e klasse E tussen de nummers drie en twee van de ranglijst. De ploeg uit Koekange heeft één punt achterstand op de ploeg uit Onstwedde, die gedeeld bovenaan staat met CSVC. Beide elftallen doen dus mee om de titel en zullen direct goed willen beginnen aan de tweede seizoenshelft. In de openingswedstrijd van het seizoen trok de ploeg uit Onstwedde aan het langste eind: 2-0. Het zal echter geen gemakkelijke opgave worden voor de Boys, want Vitesse verloor dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd. Het beloofd dan ook een interessante topper te worden, waarbij de winnaar in ieder geval goede zaken gaat doen.

NKVV – Mussel

Zaterdag gaat ook eindelijk de zaterdag 5e klasse F weer van start na enkele maanden zonder voetbal. Overigens zat de koploper van de 5e klasse F niet stil en speelde het met enige regelmaat oefenwedstrijden. Mussel zal er dan ook direct willen staan in de uitwedstrijd tegen NKVV, de nummer vier van de ranglijst. De Mussel heeft momenteel een voorsprong van respectievelijk drie en vier punten op VCG en VVAK en ligt daardoor voorlopig op pole-position. Echter in een competitie met zo weinig wedstrijden mag er nauwelijks puntverlies geleden worden. Zaak voor Mussel om  direct drie punten mee te nemen uit Dalerpeel.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma donderdag 12 mei

Overzicht van de competitiewedstrijden die zondag 12 mei op het programma staan.

Standen zaterdagvoetbal

Overzicht van de standen in het zaterdagvoetbal.

Stand zondag 3e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse C na speelronde 3.