Voorbeschouwing speelronde 16 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat de 16e speelronde van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 16.

Stadspark – Nieuw Buinen

Nieuw Buinen lijkt zondag de competitie weer te kunnen hervatten met een uitwedstrijd tegen Stadspark. Direct een belangrijk duel voor de Buunermonders in de strijd om lijfsbehoud. De oranjehemden staan momenteel laatste in de zondag 1e klasse F, maar zullen die plaats zo snel mogelijk willen verlaten. Ploegen als Noordster, WVV, GAVC en ook Stadspark zijn nog in het zicht en dus is handhaving nog zeker mogelijk. De ploeg uit Groningen heeft zes punten meer, maar speelde ook al drie wedstrijden meer. Bij een overwinning heeft Nieuw Buinen nog maar een achterstand van drie punten en ook nog eens twee wedstrijden te goed. Overigens is Stadspark ook de enige tegenstander dit seizoen waar Nieuw Buinen tot nu toe van wist te winnen. Er liggen dus kansen voor de Buunermonders om direct goed te beginnen aan de tweede seizoenshelft.

Stadskanaal – Heerde

Wederom een topper voor Stadskanaal, dat nummer drie Heerde op bezoek krijgt. Zelf staan de Knoalsters vierde met vier punten achterstand op Heerde, maar ook nog met een wedstrijd te goed. Wil Stadskanaal mee blijven doen om de titel dan zal het wel moeten winnen. Dat, dat kan is zeker mogelijk want in de eerste wedstrijd na de winterstop werd ook koploper Dalfsen al op een nederlaag getrakteerd. Inmiddels heeft Lemelerveld de koppositie ingenomen en daar bedraagt de achterstand acht punten op met een wedstrijd minder. Bovendien treffen beide ploegen elkaar nog in Stadskanaal. De Knoalsters weten dus ook wat hen te doen staat aanstaande zondag als Heerde op bezoek komt.

CEC – FC Ter Apel ‘96

Een echte burenderby in de zondag 3e klasse C tussen CEC en Ter Apel ‘96. Twee ploegen die beide verschillende belangen hebben. CEC bivakkeert in de onderste regionen van de ranglijst en zal punten willen sprokkelen om zich zo snel mogelijk veilig te spelen. Dat geldt niet voor Ter Apel, dat middenin een titelstrijd zit. Ter Apel kende een uitstekende eerste seizoenshelft en zal dat een goed vervolg willen geven. Het staat een puntje achter op koploper EMMS, maar speelde ook een wedstrijd minder. Daarnaast zal het ook WKE ’16 in de gaten moeten houden, dat langzaam aan naar boven is geslopen en inmiddels ook als kandidaat beschouwd mag worden. Ter Apel zal niet direct punten willen morsen en dus is een overwinning gewenst tegen CEC, al zal het deze zeker niet cadeau gaan krijgen in deze burenderby.

Gasselternijveen – Sellingen

Een ontmoeting tussen twee ploegen uit de Kanaalstreek, die naar behoren presteren in de zondag vierde klasse D. Promovendus Gasselternijveen is terug te vinden op de zesde plek van de ranglijst. Sellingen staat twee plekken hoger met twee punten meer en een wedstrijd minder gespeeld. Beide elftallen kunnen na de winterstop dus gaan meedingen om een plek in de nacompetitie. Sellingen kende een sterke start van het seizoen, maar kende in de laatste wedstrijden voor de winterstop enig verval. De vraag is dus ook of de Sellingers de draad weer kunnen oppakken. Gasselternijveen kende juist een hele goede periode voor de winterstop en de vraag is dan ook of Nieveen die goede lijn kan doortrekken. Weet Nieveen te winnen dan gaat het over Sellingen heen, dus genoeg belangen op het spel bij deze subtopper.

De Treffer ’16 – Zwartemeerse Boys

Een topper in de zondag 5e klasse F tussen de nummers twee en vier van de ranglijst. Zowel de Treffer als Zwartemeerse Boys kunnen het zich niet veroorloven om punten te laten liggen. Dan lijkt de achterstand op koploper Alteveer te groot om nog te overbruggen. De inzet is duidelijk en dat is drie punten. De vraag is dan ook welk team het beste uit de winterstop is gekomen en wie nog in het spoor van Alteveer kan blijven.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Oefenduels 26 februari

Overzicht van de oefenwedstrijden die vandaag op het programma staan.

AFGELAST

Overzicht van de competitiewedstrijden die zijn afgelast.

Programma zaterdag 8 december

Overzicht van de wedstrijden die vandaag gespeeld worden.